Říčanské Iron Dvojice, 4. turnaj

Na Říčanských Iron Dvojicích po euforii přišlo vystřízlivění

V pondělí 15. dubna se odehrál čtvrtý letošní turnaj nové celoroční série Říčanských Iron Dvojic na herně Bowlingu Vojkov. Po minulém měsíci, kdy účast atakovala rekordní hranici a zaplněnost obou stěžejních kvalifikačních rund, tentokráte díky pracovním povinnostem, zdravotním indispozicím i souběžně hraným ligovým soutěžím opět rapidně klesla, a tak jsme přivítali rovnou desítku účastnivších se párů.

I díky tomu jsme opět upravili sytém turnaje, a tak nejlepší dvě dvojice po kvalifikaci postoupily přímo do finále a zbylé odehrály semifinále, kde se rozhodlo, která dvě se pro tentokráte s turnajem již rozloučí. Hraje se zde stejným způsobem jako již bohužel zaniklá DUOjka Prosecká v loňském ročníku na herně Xbowlingu Prosek Duo, tedy spoluhráči hrají jako jeden hráč stylem Baker a střídají se pravidelně po každém frame. Dámám je ke každé hře připočítáván pomocný handicap 4 kuželek a v kvalifikaci si všichni odehrají šestero her, v semifinále i finále poté po hrách čtyřech.

V kvalifikaci nejvíce zazářili Ladislav Šimánek s Jánem Ďaďem, když jejich součet 1333 bodů je více jak úctyhodný a opravdu po zásluze se tak stali oceněnými vítězi úvodu turnaje. Zajistili si tak přímou finálovou účast, stejně jako druzí všudybylové Ondřej Kvasnička s Jakubem Šarišským. Ostatní zabojovali o svou finálovou účast, kam se však dvěma párům postoupit již nepovedlo a těmi, kdo si odnesli aspoň cenu útěchy byli Anežka Lencová s Jaroslavem Běhalem.

I závěrečné finálové hry, pro něž si postupující podle semifinálového pořadí dráhy volí, skýtaly zajímavou podívanou, ovšem ačkoli Ladislav Šimánek s Jánem Ďaďem znovu hráli v podobném duchu, na vyšší, nežli stříbrný stupínek jejich hry součtem 764 bodů nestačily, protože 844 bodů zahráli Jaromír Malec ml. spolu s Martinem Valou, a právě oni se tak stávají dubnovými vítězi. Na stupínek bronzový Lukáši Gurgulovi pomohla Kateřina Šponerová a rozbili tím po delším čase hegemonii turnajových Notaxáckých medailistů. Oceněna byla šestice nejlepších párů a nadto mimo vítězů kvalifikace i autoři Nejvyššího výkonu, jimiž byli shodou okolností znovu Ladislav Šimánek a Ján Ďaďo a to za kvalifikační počinek hodnoty 279 bodů.

Losován byl i tradiční finanční Iron Bonus Special, avšak hratelného výkonu 232 bodů nikdo v kvalifikaci nedosáhl, celý obsah v hodnotě 5540,- Kč je tak přesunut na turnaj následný, jímž bude hned druhý den a sice v úterý 16. dubna na herně Xbowlingu Prosek Duo hraná Prosecká Iron Devítka.

Počínaje Proseckým Iron Specialem, hraným v termínu 17. – 18. února na herně Xbowlingu Prosek Duo, jsme se opět, stejně jako roku loňského, připojili k charitativnímu projektu CHARITA BOWLING PRO EVULKU a až do jeho konání 11. května budeme z každého i opakovaného startu jakéhokoliv turnaje odkládat 50,- Kč (u turnaje dvojic 100,- Kč) a kompletní výtěžek poté předáme při konaní akce hlavní pořadatelce Vlastičce Eidernové. V loňském soutěžním ročníku se účastmi nasbíralo 12 150,- Kč během jednoho měsíce, letos je k tomu určeno zhruba dva a půl měsíce, a i vyšší počet pořádaných turnajů a již nyní byla tato výše překonána.

Chcete-li i Vy projekt i Evulku samotnou podpořit, neváhejte a přijďte si zahrát, neboť již svou účastí přispějete na opravdu dobrou věc a nadto se pobavíte bowlingem i něco zajímavého či hodnotného můžete vyhrát. Po odehraném Proseckém Iron Specialu, Prosecké Iron Devítce, dvakrát Říčanské Iron Desítce, dvakrát Prosecké Iron Desítce, dvakrát Říčanskými Iron Dvojicemi, dvakrát Říčanské Iron Devítce, Strašnické Iron Devítce, dvakrát Strašnické Iron DUOjce, dvakrát Kamenické Iron Devítce, Dejvické Iron Devítce i Velikonočním Xbowling Iron Specialu jsme již na tuto akci nastřádali 29 900,- Kč.

Příští turnaj série se uskuteční opět v pondělí a sice 6. května, kam je již obsazovačka otevřena i aktualizována a všichni i nově příchozí srdečně zváni.

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/