Zápis z jednání Výkonného výboru ČBA

Zápis z jednání Výkonného výboru ČBA ze dne 18. 1. 2018 v Praze

Přítomni: Vopička Karel, Burian Ivan, Beran Jiří, Spáčil Jan, Čepelák Jan, Marval Jiří, Vondráček Adam, Hlúch Tomáš, Sádlík Vojtěch st.,

Omluveni: Rosenberger Vojtěch, Havel Petr

1.ÚVOD

- Program schůze VV

2.ZPRÁVY Z KOMISÍ

- Zprávu o činnosti za uplynulé období přednesli předsedové odborných komisí - Disciplinární komise, Sportovně-technická komise, Trenérské komise a Komise pro reprezentaci.

- Pro dlouhodobé pracovní vytížení Petra Havla převzal od listopadu povinnosti s vedením Komise pro mládež Karel Vopička, který přednesl zprávu o činnosti komise a také informoval o úspěšném startu projektu Začni hrát bowling! / školních lig a koncepci pro mládež/ TCM pro rok 2018.

- Prezident ČBA uložil předsedům komisí připravit plán činnosti a akcí jejich komise pro rok 2018 nejpozději do 15. 2. 2018.

- Náplň práce komisí, zodpovědnosti případně pravomoci, upřesní Prezídium a zašle předsedům komisí do 28. 1. 2018. Jedná se o TK, KR a KM; STK a DK mají své povinnosti ukotvené v předpisech a řádech asociace, plán připravovat nebudou.

3.REPREZENTACE PRO ROK 2018 A 2019

-Ivan Burian zhodnotil detailně jako manažer reprezentace účinkování naší státní repre v roce 2017 na evropských a světových soutěžích. Vyzdvihl úspěch juniorky Anny Petákové na MEJ2017. Na jeho návrh a návrh předsedy Komise pro reprezentaci dochází k úpravě Nominačních podmínek pro rok 2018 – Česká republika se nebude účastnit MS mužů 2018 v Hong Kongu, pro případné kvalifikanty z Prestige (první tři v žebříčku, kteří splnili průměrový limit) bude místo toho připraven společný výjezd na turnaj EBT /Mnichov nebo San Marino) za stejných podmínek a stejným stupněm zajištění ze strany asociace, jako v původních nominačních pravidlech.

- Z důvodů pracovního vytížení Tomáše Hlúcha v Trenérské komisi bude Komise pro reprezentaci pracovat ve složení Jan Spáčil, Adam Vondráček, Jan Čepelák a Ivan Burian.

- Ivan Burian představil vizi fungování dospělé reprezentace pro budoucnost, včetně podmínek, modelu přípravy i výběru reprezentantů.

- Finální návrh koncepce přípravy, vedení a podpory reprezentace všech věkových kategorií pro nadcházející období, ze kterého vzejdou i nominační podmínky pro rok 2019 a dále, připraví a předloží Komise pro reprezentaci nejpozději do 15. 2. 2018.

4.PŘESTUPNÍ ŘÁD

- Dle návrhu STK projednána úprava Přestupního řádu, která se týká mladých hráčů a zavedení tzv. výchovného, které má za cíl ochránit investice TCM a klubů do jejich svěřenců. Novelizace schválena hlasováním VV, bude zveřejněna na webu asociace.

5.NÁPLŇ ČINNOSTI REGIONŮ

- V současnosti jedinou povinností regionů ve vztahu k soutěžím je organizace regionálních mistrovství. Dle požadavku STK určil VV regionům povinnost odehrát Mistrovství regionů (junioři + dospělí) nejpozději do 15. 4. 2018. Formát soutěže si regiony mohou určit sami, ale předloží jej STK k technickým připomínkám.

6.BOWLINGOVÁ LIGA ŠKOL

- Projekt BLŠ v rámci projektu Začni hrát bowling! odstartoval náborovými turnaji škol v prosinci i na pražských centrech Radava, Zličín, Xbowling Žižkov a Chodov. Do projektu se zapojilo přes 200 dětí a koncem ledna zahájí prvním kolem jednotlivé ligy.

-Jedna skupina Bowlingové ligy škol je již také rozehrána v Ústí nad Orlicí a přidávat se budou školy v Pardubicích, Mostě a Olomouci. Vyvrcholením tohoto projektu BLŠ bude celostátní finále BLŠ – Mistrovství republiky škol v červnu 2018 (místo konání bude upřesněno, Praha nebo Pardubice).

7.SEMINÁŘ o sportovním bowlingu

- Seminář o sportovním bowlingu z důvodu velkého zájmu a zajištění výukových prostor bude přesunut do prostor FTVS UK také na Praze 6.

8.ÚKOLY

- Trenérská komise dokončí texty/metodiku a výuková videa pro projekt Začni hrát bowling!, (dvě videa již realizována) pro začátečníky do termínu 15. 3. 2018

- Komise pro reprezentaci připraví koncepci pro reprezentaci dle bodu 4 do 15. 2. 2018

- Trenérská komise dokončí kontrolu práce a plnění povinností již vyškolených trenéru ETBF Level I a dále zaktualizuje stav trenérů v seznamu na webu ČBA do 15. 3. 2018.

- Komise pro reprezentaci, Komise pro mládež a Trenérská komise připraví plán činnosti pro rok 2018 nejpozději do 15. 2 2018

- Předsedové regionů předloží do 15. 3. 2018 propozice pro Mistrovství regionu dospělých i juniorů k rukám předsedy STK.

- Trenérská komise bude kontaktovat FTVS UK za účelem zjištění podmínek případného společného uspořádání kurzů pro získání osvědčení trenérské druhé třídy, která je nutná (případně bude nutná od 2019) pro čerpání dotací na plat trenéra z dotací MŠMT (obdobně krajů a obcí). Kurz je ze strany FTVS pořádán na podzim 2018.

- Organizací náplně kempu pro trenéry a jejich svěřence 27-28. 1. 2018 v Praze pověřen Adam Vondráček.

- Karel Vopička připraví jednací řád zasedání VV, který zamezí případnému střetu zájmů členů VV

Zapsal J. Marval

Schválil K. Vopička

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/