Zpět na dráhy!

Soutěže startují

Po několika dlouhých měsících se v pondělí 17.5 uvolnila vládní opatření natolik, že vnitřní sportoviště včetně bowlingových center mohla otevřít a zahájit provoz, byť ve značně omezeném režimu. Zveřejněný plán rozvolnění pro oblast sportu vypadá optimisticky, a pokud se nestane něco nepředvídatelného, rozjedou se naše soutěže dle kalendáře na těchto stránkách. Takže pokud jste si neudržovali fyzickou kondici podle Jardových videí, je nejvyšší čas s tím něco udělat. Pokud jste cvičili a připravovali jste se, pak to máte jednodušší, stačí Vám někde pod nánosem prachu najít bowlingové koule, zkontrolovat gripy i palec, popřípadě navštívit proshop a můžete začít trénovat, protože soutěže se blíží. Spouštíme akci Zpět na dráhy!

Oproti harmonogramu v článku, který jsme publikovali v polovině dubna, dochází jen k minimálním změnám, první dvě soutěže se posouvají o týden, začínáme s v pořadí čtvrtou Prestige Tour, která se bude hrát od neděle 30. května v Pardubicích. Otevíráme obsazovačky na nedělní rundy i na pondělní a úterní dohrávky. Předpokládáme, že v době konání turnaje bude umožněna přítomnost až 30 lidí na sportovišti (dle opatření MZd ČR platného od 24.5), proto otevíráme rundy po 24 hráčích vždy s půlhodinovou pauzou, aby se rundy na centru střídaly bez vzájemného kontaktu.

Další víkend, tedy 5-6. června, se uskuteční slibovaná dohrávka MČR dvojic 2020, také v Pardubicích. Pro tuto soutěž STK zveřejní na webu rozpisy do rund dle postupů z kvalifikace pro oba dny a zde prosíme všechny, kteří se nebudou moci zúčastnit, aby STK o tomto včas emailem nebo telefonicky informovali.

Avizovaný postup uvolňování podmínek pro sportovní prostředí by měl umožnit sehrát tyto soutěže v podobě, jak je známe z minulosti. Nicméně i tak přítomnost osob na sportovišti bude na obou výše uvedených akcích i pravděpodobně na dalších soutěžích podmíněna celou řadou hygienických opatření, počítáme, že bude potřeba předložit negativní test nebo potvrzení o ukončeném očkování nebo potvrzení o prodělaném onemocnění. Počítáme s tím, že pokud to legislativa umožní, zajistíme pro ty, kteří nebudou mít vlastní platné potvrzení ze školy či od zaměstnavatele o negativním testu (nebo očkování/prodělání nemoci) sady pro samotestování bezprostředně před akcí.

Detaily zveřejníme příští týden tak, aby byla co nejaktuálnější, sledujte prosím web. To se bude týkat i opatření týkající se nařízených ochranných prostředků dýchacích cest, ale vypadá to, že na drahách bychom se již mohli obejít bez roušek či respirátorů. (Je asi zbytečné znovu opakovat, že stejně apelujeme na všechny hráče, aby dodržovali veškerá nařízená i nenařízená hygienická opatření, byli k sobě ohleduplní a tolerantní, abychom předešli všem nežádoucím situacím).

A na závěr jedna doufám příjemná zpráva, v rámci akce „Zpět na dráhy“, která má podpořit návrat všech bowlingových nadšenců k našemu sportu VV rozhodl o zásadním snížení startovného pro následující období, a to takto:

Všechny dohrávky ligových soutěží 2020/2021, tedy všechna plánovaná kola Extraligy včetně baráží i Finále, všechna plánovaná kola Juniorské bowlingové ligy a Extraligy i Finále Seniorské bowlingové ligy 2020 (21.8) budou zdarma.

Stejně tak budou zdarma plánovaná Mistrovství České republiky dvojic všech věkových kategorií, tedy MČR dvojic 2020, MČR seniorských dvojic 2021 (22.8) i MČR juniorských dvojic 2021 (29.8).

Doufáme, že toto rozhodnutí bude motivovat hráče k návratu na dráhy, k přípravě a tréninku a ještě víc zvedne zájem o tyto mistrovské akce naplánované v netradičním letním termínu.

Tak začněte trénovat a těšíme se na Vás na soutěžích!

Za celý Výkonný výbor asociace

Karel Vopička a Jiří Beran

Krátké zprávy

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

26.01.2024 v 22:29

Lukáš Jelínek vybojoval v Světovém poháru juniorů do 21 let bronzovou medaili.

14.01.2024 v 14:45

Obsazovačka na únorový turnaj PRESTIGE bude otevřena v úterý 16.1. v 20.oo hod.

14.12.2023 v 08:51

Sobotní Baráž pro MČR 5 čl. družstev ZRUŠENA. Hrací den MČR pro přihlášená družstva začíná místo 13.oo hod. již v 11.oo hod.

Galerie

Jelínek Lukáš
Xbowling club
Jelínek Lukáš

Jelínek Lukáš

Xbowling club

Vítěz 9. turnaje Prestige Tour 2023/24

Beštová Kateřina
expert King Pins
Beštová Kateřina

Beštová Kateřina

expert King Pins

Nejlepší žena - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Nejlepší hráč kategorie P190, nejlepší senior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Mojka David
JKM bowling
Mojka David

Mojka David

JKM bowling

Nejlepší junior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/