Zprávy z asociace a jednání VV

Co se událo a co se plánuje

Nejprve něco k uplynulým měsícům. I přes nekonečně dlouhý nouzový stav a od října přerušené soutěže jsme se nezastavili, například nastartovali nové aktivity alespoň na webu a sociálních sítích a samozřejmě pokračovala běžná administrativní činnost asociace. Jednání a rozhodování VV fungovalo per rollam po internetu a včera (8. 4. 2021) proběhlo jednání VV online, které se věnovalo tomu, co Vás jistě zajímá nejvíce – pokračování bowlingových soutěží. Detailní informace k tomuto zveřejníme příští pondělí (12. 4. 2021) v samostatném článku včetně upravených propozic a předběžných termínů.

Ve zkratce - úspěšné jsme dokončili vyúčtování dotací za rok 2020, které jsme obdrželi od MŠMT (naposledy před převzetím této agendy Národní sportovní agenturou). Vyúčtovali jsme a dokladovali také poskytnutou dotaci MŠMT na tréninkový modul Specto v Brně, která nám byla poskytnuta na začátku roku 2020. Všechny vyúčtování nám byla bez připomínek schválena. Připravili jsme a podali žádosti na Národní sportovní agenturu o dotace pro rok 2021. Musím říci, že to bylo mnohem náročnější, protože jakkoliv administrace celého procesu je technicky jednodušší a podává se jen jedna žádost namísto předchozích tří, museli jsme dokládat nové koncepce a další detaily dokonce jsme zaznamenali i věcné připomínky k materiálům, kdy jsme právě koncepci TCM museli pro rok 2021 aktualizovat a rozšířit. Novou koncepci VV projednal a schválil a je v příloze tohoto článku. Samotnému rozdělení finanční podpory se bude věnovat samostatný článek jako každý rok, ale mohu teď předznamenat, že částky pro jednotlivá TCM by měly být na stejné úrovni nebo dokonce o něco vyšší než v roce 2020. NSA naši žádost a materiály akceptovala a na konci března nám přidělila pro rok 2021 finanční prostředky v objemu 105% (v součtu všech tří bývalých programů) obdržených dotací v roce 2020 a tento týden již peníze přišly na účet federace.

Na základě toho VV odhlasoval rozpočet asociace pro rok 2021, který je také přílohou tohoto článku. Zde je nutné uvést, že samozřejmě rozpočet může být VV v průběhu roku modifikován s ohledem na možnosti aktuální situace třeba ve vztahu k výjezdům reprezentace, možnosti pořádání jednotlivých soutěží atd.

V souvislosti s přechodem dotací od MŠMT na NSA jsme také museli upravit vedení členské databáze, definitivně dokončit synchronizaci s výsledkovou databází a především ji provázat s novými rejstříky NSA, což se úspěšně podařilo.Spolu s tím jsme dokončili i portál pro online registrace nových členů, včetně úprav stávajících dat přímo hráči a také zprovoznili online platební bránu, kterou v budoucnu výhledově můžeme používat nejen na platby členských příspěvků, ale i na platby startovného, pokud o to bude zájem nebo bude potřeba například ve vztahu k EET.Tady patří velký dík Jirkovi Beranovi za programování webu, propojení a úpravy databází i implementaci platební brány, stejně jako Jitce Noskové za dohledání všech chybějících nebo nesprávných údajů v členské databázi a přípravu pro nahrání všech dat do Rejstříku, kam jsme vložili nejen údaje o členské základně, ale i sdružených klubech/oddílech a trenérech včetně jejich kvalifikačních stupňů.

K proběhlým činnostem Ještě doplním, že jsme se během jara aktivně zapojili do všech aktivit pro restart sportu (organizovanými v rámci NSA, ČUS i ČOV nebo i dalšími jednotlivými svazy) a lobovali v nich jak pro vnitřní sportoviště tak i amatérské soutěže, protože například i možnosti pokračovat v regionálních soutěžích/ rozehraném ročníku ABL jsou pro bowling velmi důležité, stejně jako otevření center pro možnosti nejen soutěží, ale i tréninkové přípravy všech hráčů a hráček.

Jarda Lorenc a Jirka Marval se snaží informovat na webech o bowlingovém dění, doplňují staré výsledky, Jirka připravuje bowlingovou talkshow Třístovka a ohlédnutí Stalo se před 20 lety, Jarda pořádá soutěže, ankety, podporujeme aktivitu Petra Haise s jeho podcastem Mezi kuželkami -

prostě snažíme se udržet na webu a sociálních sítích alespoň trochu bowlingovou atmosféru před snad již blížícím se návratem na dráhy.

Jedna smutná zpráva - Jirka Uhlíř se vzdal postu trenéra ženské reprezentace z osobních (resp. pracovních) důvodů. VV toto rozhodnutí přijal, poděkoval Jirkovi za jeho dosavadní práci a vyjádřil naději, že se ke trénování repre ještě někdy v budoucnu vrátí. Poté VV pověřil Jana Spáčila, aby ženskou reprezentaci převzal a vedl přípravu i náš ženský tým na příštím ME (již několikrát odloženém).

Na druhou stranu jsme rozhodnuti zajistit možnost přípravy všech reprezentačních týmů i přes současný stav. Jan Spáčil pro ženy a juniory, Adam Vondráček pro muže, mají za úkol připravit časový harmonogram přípravy, pro který v případě potřeby požádáme o výjimku Ministerstvo zdravotnictví.

A na závěr pro hráče to nejpodstatnější, co bylo zmíněno již v úvodu. VV se detailně věnoval všem soutěžím a upravoval propozice i harmonogramy, které zveřejníme, jak bylo uvedeno, v pondělí v samostatném příspěvku. Snažili jsme se připravit program dohrání soutěží i nadcházejících šampionátů tak, aby bylo možné je realizovat bez ohledu na přesné datum možného restartu soutěží (protože toto stále zůstává v tento moment neznámé, popravdě květe je optimistická varianta, červen ta asi reálnější) a samozřejmě i s ohledem na podmínky (nutnost testování, maximální počet lidí na sportovišti atp.). Spolu s tím, protože předpokládáme dotace v podobném rozsahu jako loni a počet soutěží bude pravděpodobně nižší, bude si asociace moci dovolit soutěže výrazněji dotovat a umožnit všem hráčům co nejjednodušší návrat do soutěží.

Díky všem za pozornost

Karel Vopička

Přílohy

Krátké zprávy

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

26.01.2024 v 22:29

Lukáš Jelínek vybojoval v Světovém poháru juniorů do 21 let bronzovou medaili.

14.01.2024 v 14:45

Obsazovačka na únorový turnaj PRESTIGE bude otevřena v úterý 16.1. v 20.oo hod.

14.12.2023 v 08:51

Sobotní Baráž pro MČR 5 čl. družstev ZRUŠENA. Hrací den MČR pro přihlášená družstva začíná místo 13.oo hod. již v 11.oo hod.

Galerie

Jelínek Lukáš
Xbowling club
Jelínek Lukáš

Jelínek Lukáš

Xbowling club

Vítěz 9. turnaje Prestige Tour 2023/24

Beštová Kateřina
expert King Pins
Beštová Kateřina

Beštová Kateřina

expert King Pins

Nejlepší žena - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Nejlepší hráč kategorie P190, nejlepší senior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Mojka David
JKM bowling
Mojka David

Mojka David

JKM bowling

Nejlepší junior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/