EBONITE tour 2015, ohlédnutí za IV. ročníkem

Žebříček, přehled oceněných, fotogalerie, rekapitulace sezóny.

Dne 7. listopadu byla zakončena letošní série, EBONITE tour 2015 a předávaly se nejen skleněné trofeje za umístění. Po ukončení posledního turnaje se předávalo bowlingové vybavení v celkové hodnotě přes 80 000 korun.

Ohlédnutí za IV. ročníkem

Celá série byla prostřednictvím X-Shopu opět zastřešena firmou EBONITE. Bylo připraveno velké množství odměn (viz foto 2 a 3) a tak byla vyžadována účast všech oceňovaných na vyhlašování konečného pořadí. Bohužel také letos zůstala jedna z cen nepředána …
Celkem 11 bowlingových koulí za umístění v celoročním pořadí skončilo v držení hráčů hlavní kategorie Elite na 1. až 11. místě, čtyři koule a jedna taška putovali k nejlepším pěti seniorům umístěným za TOP 10 a stejný výčet odměn obdrželo i pět seniorek umístěných za TOP desítkou. Další tři odměny za umístění (2 bowlingové koule, bowlingová taška) byly připraveny pro hráče kategorie Standard, kteří byly až za desítkou, respektive jedenáctkou nejlepších.

V letošní sérii deseti turnajů byla průměrná návštěvnost 71 účastníků. V průběhu čtvrtého ročníku je na seznamu EBONITE celkem 159 hráčských jmen. Při dalším rozčlenění do vedlejších kategorií turnaje zjistíme, že zde hrálo 94 seniorů, mihlo se zde 14 juniorů, v kategorii Standard bylo evidováno 94 hráčů a 32 hráčů bylo evidováno v kategorii Amatér. Ideální počet šesti turnajů, které se počítají do žebříčku, mělo odehráno 62 hráčů.

Celoroční hodnocení

V celoročním hodnocení se hrálo celkem 10 turnajů, ale počítalo se šest nejlepších bodových zisků. Očekávala se obhajoba loňských lídrů soutěže, ale letošní ročník přinesl opět změny mezi jmény oceňovaných. Pouze pět jmen hráčů bylo na seznamu oceňovaných v TOP 10 loni i letos (Homola, Lorenc, Beštová, Synek, Janovský). Zmizel nejen loňský vítěz Michal Mužík ale i Kupecký, Skůrová, Prokůpková, Havel pokud přeskočíme a vyndáme z pořadí Pavla Čermáka, který byl postaven mimo celoroční pořadí.

Loňského šampióna vystřídal letos Jaroslav Lorenc (485b), který se po roční přestávce vrací na trůn. Druhé místo vybojoval Lukáš opět Lukáš Homola (460b) a třetí se umístil Jan Macek (454b). Nejlepší ženou turnajové série se stala podruhé za sebou Kateřina Beštová (6 místo).

Lehce navoněná byla letos kategorie seniorů. Letos se nehodnotili nejen nejlepší tři senioři v pořadí jako loni, ale věcné ceny byly přichystány pro nejlepších pět seniorů a seniorek za TOP 10, takže se vlastně předávalo seniorům celkem 14 cen. Nejlepším seniorem se stal Jiří Hindrák (5. místo) a odměněným seniorem byl i Víťa Květenský (9. místo) a dalšími pěti oceněnými hráči této kategorie byli: Teame (12.m), Oliva (14.m), Kolář (15.m), Homola (18.m), Kulhánek (22.m). V kategorii seniorek tomu bylo podobně. Nejlepší seniorkou se stala Svatava Závladská (10.m) před Hanou Kolářovou (11.m) kde obě hráčky figurovaly v desítce nejlepších. Dále bylo oceněno dalších pět seniorek: Stulíková (24.m), Nováková (27.m), Schönová (37.m), Tětková (55.m), Fryšová (64.m).

Ve vedlejších kategoriích byly dále oceněni: skleněnou trofej pro nejlepšího hráče kategorie Standard si odnesl Team Habtegabriel (12.m) ale věcné ceny za umístění čekaly též na hráče za TOP 10, kterými byli Erben (13.m), Krńáková (17.m), Petáková (21.m). Nejlepším juniorem byl vyhlášen Michal Janovský (7.m) a nejlepším hráčem kategorie Amatér Lenka Tětková (55.m).

PS: Kompletní žebříček celoročního pořadí naleznete níže v příloze. Nový ročník EBONITE tour odstartuje v únoru. Rozjezd je naplánován na 4. až 6. února 2016 opět v Praze na Best Bowlingu. Obsazovačka je již otevřena na obsazovacky.cz.

Příloha

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/