AMF cup 2011, 7. zpravodajství

Zprávy od Míry Cifry, závěrečné hodnocení.

foto1, Před odletem

QubicaAMF, Johannesburg – závěrečné hodnocení

akt. 7.12.2011 v 8.30. hod., výsledky ZDE
Víc jak 24 hodin mi trvalo, než jsem se odhodlal zasednout k notebooku a napsat závěrečné hodnocení. Bohužel ten poslední nevydaření den ve mně zanechal velikou bolest, která snad s odstupem času odezní. Když jsem na tuto vrcholnou akci vyrážel, tak jsem si dal jediný cíl: zahrát průměr 200. Moc často se zatím nestávalo, že by někdo od nás takový průměr na turnaji toho typu dosáhl. Nakonec z toho bylo mnohem víc nejen pro mě, ale i pro celý český bowling. Postup mezi 24 nejlepších asi docením až někdy v budoucnu. Ale už jen to, že jsem 4 dny po sobě porazil Thomase Grosse. Nebo, že jsem byl po 22ti hrách před Kanaďanem Schmidtem, norem Sandbakenem a dalšími světovými hráči, asi svědčí o tom, že většina turnaje se mi prostě povedla. Hodně lidí je asi zklamaná z konečného 24 místa – ale těm můžu jen vzkázat: věřte mi, je to velmi obtížné bojovat, když se nedaří a nemáte u sebe nikoho, kdo by vás usměrnil, poradil . . . prostě vám jen pomohl zpátky najít ztracenou koncentraci. Nebo jsem záviděl ostatním, že se nemusí přizpůsobovat kouli, ale prostě sáhnou do tašky pro jinou a hrají pořád stejně. Tito hráči ale neřeší nadváhu v letadle – všechno jim hradí sponzoři. Ještě pár let bude trvat, než se český bowling dostane na podobnou úroveň, kterou jsme tady s Petrou mohli týden sledovat. Ta sice byla ze svého vystoupení smutná. Ale ode mě má neskonalý obdiv za to, jak to s malým Honzíkem zvládá. Musí to pak být hodně těžké vypnout hlavu a soustředit se jen na hraní. Zítra se hraje finále turnaje a my budeme s napětím sledovat, kdo nakonec vyhraje. Já jsem si vsadil na Tommyho Jonese :-). A ve čtvrtek večer už letíme domů. Na Ruzyňském letišti bychom měli být v pátek dopoledne kolem deváté hodiny. Tak snad to všechno zvládneme a zůstanou v nás jen samé krásné vzpomínky na deset dní mezi bowlingovými hvězdami . . .

PS: Chtěl bych poděkovat Honzovi Hájkovi za pomoc při pořízení nových koulí a jejich následném navrtání. Moc mi to pomohlo!!! A také jednomu mému kamarádovi, který mi finančně pomohl s uskutečněním mého snu . . . NA ZÁVĚR BYCH CHTĚL NEJVÍC PODĚKOVAT ROMANOVI DYRŠMÍDOVI, KTERÝ MI UMOŽNIL PŘÍPRAVU NA JEHO HERNĚ TRNOVÁ. BEZ NĚJ BY ASI VŠECHNY DNY VYPADALY, JAKO TEN POSLEDNÍ . . .

QubicaAMF, Johannesburg – 7.den

akt. 4.12.2011 v 23.30. hod. Ahoj všichni fanoušci. Dnes to bude krátké, protože jsem moc unavený. Jak už asi všichni víte, tak se mi povedlo postoupit mezi posledních 24 hráčů. Je to obrovský úspěch, doufám, že nejen pro mě, ale i pro celý český bowling.

Hrálo se mi dnes fakt dobře - a to i díky fanouškům, kteří mě celou dobu neustále podporovali. Jen mě mrzí dvě věci: že jsem nedotáhl předposlední hru až úplně do konce. Špatně jsem vyhodnotil chování koule na dráze a před desátým hodem jsem se posunul o tři parkety doleva. Z toho byla kuželka č.10. A pak mě mrzí, že jsem nenastudoval propozice, ve kterých je napsáno, že se dalších 8 her načítá k těm z kvalifikace. Poslední hru jsem pod přívalem emocí z jistého postupu dost vypustil. Škoda, mohlo to být ještě o pár kuželek lepší. I tak dnešní průměr kolem 230, celkový 219,9.

Samozřejmě se chci zmínit i o Petře, která dnes své účinkování končila. Bojovala statečně, ale i z pěkných hodů jí striky nepadaly. Trošku mi to připomínalo hru našeho kamaráda Tomáše Grose, který hrál pěkně, ale striky si musel zasloužit. Nakonec postoupil jako úplně poslední. Petra se umístila na 48. místě s průměrem 179.

Takže zítra se hraje 8 her, které se přičítají k těm z kvalifikace. Začínáme ve 13.00 - tak mi držte palce, ať umístění ještě o něco vylepším. I když soudek piva jsem už nad Karlem Kutinou vyhrál :-).

QubicaAMF, Johannesburg – 6.den

akt. 4.12.2011 v 14.00. hod.
S rychlostí světla pokračuje v Jihoafrické republice světový pohár QubicaAMF.
Dnes bylo na programu předposledních pět her. Jako první z nás zasáhla do bojů Petra. Odhodlaně vyrazila na hernu s nadějí, že konečně začnou padat pořádná čísla. Bohužel ani dnes nehrála to, co od ní známe a na co jsme se těšili. Nechci za Petru mluvit - bohužel jsme se dneska po její hře neviděli. Ale mám takový pocit, že už tomu ani nevěřila a byla smířena s umístěním ve druhé polovině hráček. Před posledními hrami je na 51.místě s průměrem 176,53. Zatím nejlepší ženou je dominikánka Aumi Guerra, která má neuvěřitelný průměr 248,07!!! V době, kdy píši tento článek ještě neznám moje dnešní čísla, protože já hraji až od 18.45 vašeho času. Takže krátký komentář mojí hry napíši bezprostředně po tom, co dorazím na hotel. Doufám, že budu mít dobré zprávy :-)
Aktuálně: mám za sebou třetí blok her a zrovna jsem dorazil do hotelu. Kdo jste sledovali scoring, tak asi musíte tušit, jak mi asi je :-) Bylo to prostě úžasné. Sám to nechápu - né, že bych hrál nějak přesně, ale koule si k té jedničce většinou cestu najde. Dneska to byl průměr 227 a celkově jsem se polepšil na 216,33. Zítra to asi bude hodně o hlavě - takhle blízko postupu už asi nikdy nebudu. Včera jsem si chtěl vyprat dres, ale pak jsem si řekl, že když to jde, tak to neudělám - vůbec nezávidím mým soupeřům zítra. Už je pěkně ohranej. Ale na takové věci jsem pověrčivý. A doufám, že mě zítra Grosík netrefí botou, nebo koulí. Dneska to na konci pěkně létalo :-)
Takže já zítra od 11,15 vašeho. Petra pak 14.30. Koukejte fandit, ať je ten český bowling zase o něco víc vidět.

QubicaAMF, Johannesburg – 5.den

akt. 2.12.2011 v 23.00. hod.
Ahoj všichni, kteří jste mým komentářům zůstali stále věrni :-). Je za námi deset her a tím pádem se dá začít tipovat, jak by to s námi mohlo dopadnout celkově. Já jsem hrál od rána a byla to dneska makačka. Začalo to tím, že můj slovenský kolega chrápal tak intenzivně, že jsem dokázal spát maximálně čtyři hodiny. Pokračovalo to tím, že jsem opět neodolal dobrotám u stolu a pěkně jsem se na snídani napral. Dvě hry mi trvalo, než mi slehlo :-))). Paradoxně jsem obě zahrál docela dobře. Další dvě byly lehce pod 200 a to hlavně vinou zbytečných nedohozů. Naštěstí mi vyšla poslední hra, ve které jsem měl i kus štěstí. Dráhy byly tak vybrané, že se přes prostředek prakticky nedalo hrát. Na to doplatil můj věrný druh na páru Tomáš Grosík, který poslední hru pokazil. Já jsem v pátém framu zariskoval a vrátil se na pravou stranu, kde sice olej byl, ale zato vzadu těžko odhadnutelná reakce. Přišla ale řada sedmi striků, díky které jsem se v celkovém pořadí posunul na 28.místo se ztrátou 35 kuželek na masters! Prostě mám ve druhé polovině o co hrát. Po obědě jsem se potkal s Petrou a její rodinkou u bazénu, kde jsme společně relaxovali (viz. Foto 6 :-)). Čekal jsem na dokončení článku až na to, jak dopadne Péťa. Bohužel ani dnes jí to moc nepadalo. Jestli se o tom bude chtít bavit, tak podrobnosti napíši v zítřejším komentáři. Celkově je zatím s průměrem 172,9 na 52. místě. A ještě jak zítra: Petra začíná v 11.15. Já hraji v poslední rundě v 18.45. Snad budeme na sobotu v dobrém vzpomínat :-))).

QubicaAMF, Johannesburg – 4.den

akt. 1.12.2011 v 23.45. hod.
Tak nám to konečně začalo. Já i Petra máme za sebou prvních pět her. Jako první začala své vystoupení na turnaji Petra. Předvedla super začátek, kdy měla po dvou hrách 208 průměr. V půlce třetí hry bohužel začala přemýšlet nad tím, proč nepadají striky – zkoušela koule i místo na rozběhu. Očekávaný výsledek se bohužel nedostavil. Spíš naopak :-). Nakonec z toho byl průměr 177. Petru to mrzí a určitě se v dalších dnech můžeme těšit na zlepšování. Odpoledne jsem odehrál první hry i já. Začátek byl v pohodě. Po první hře jsem se asi trošku uspokojil a přestaly padat striky. Naštěstí jsem vše dohazoval – i když jsem měl v každé hře snad tři desítky. Čtvrtá a pátá hra byly super – nakonec 210,2 průměr. Dokonce jsem po dnešku i před svým parťákem na dráze Thomasem Grossem. Ten byl ale po dnešku naštvanej :-)). Ani nereagoval ve výtahu na můj pozdrav. Ale takový on prostě je. Podle předpokladů se na čele usadili ti, od kterých se to čeká – Jason Belmonte, Tomy Jones, nebo třeba domácí Francois Louw. Mě osobně hodně překvapil fin Kimmo Lehtonen, který je druhý. Prvně jmenovaný má po pěti hrách průměr 255,6:-). Navíc jako první hráč turnaje hodil perfect game. Blízko k ní měl v první rundě hráč z Japonska, ale v posledním hodu mu zůstala stát desítka. A jak hrajeme zítra ? Já začínám v 7 ráno vašeho času. Petra hraje v úplně poslední rundě, která startuje v 18,45. Tak fanděte, co to dá :-).

QubicaAMF, Johannesburg – 3.den

(akt. 30.11.2011 v 00.15 hod.)
Třetí zpravodajství z jižní polokoule začínám informacemi z dnešního oficiálního tréninku. Já jsem hrál v dopolední 1.rundě společně s několika favority turnaje - Jasonem Belmontem, Michaelem Schmidtem (dvojnásobným vítězem), nebo třeba s dobře známým Thomasem Grossem. Hned první hody mi ukázaly, že jsem asi jednu kouli bral zbytečně. Na Virtual gravity na dráze opravdu olej nebyl :-) Ale jinak mám docela dobrý pocit z druhé slabší koule, mohlo by to být docela dobré. Podobné pocity má i Petra, která hrála odpoledne ve společnosti loňské vítězky Aumi Guerra z Dominikánské republiky. Její pink panter dával jeden strike za druhým :-)

A jak budeme zítra hrát?
Prvních pět her začíná jako první Petra - hraje od sedmi hodin vašeho času.
Pro mě turnaj začíná ve 14.30.

Tak nám pořádně fanděte a my slibujeme, že uděláme maximum!!! Mirek

QubicaAMF, Johannesburg – 2.den

(akt. 29.11.2011 v 23.15 hod.)
Poslušně hlásím, že jsme v pořádku dorazili do dějiště turnaje. Né že by se po cestě nevyskytly komplikace. Asi tou největší bylo, že se chlapíkům v Paříži nezdál můj kufřík, se kterým jsem chtěl jít na palubu. Tak mě poslali na check-in. A světe div se - 1,7 kg nad limit, navíc větší rozměr. Už to vypadalo na tučné zaplacení nadváhy. Ale naštěstí jsem to nějak ukecal. V každém případě jsem všechny své věci odevzdal a doufal, že se s nimi v Johannesburgu opět shledám. Letěli jsme airbusem 380 - fakt zážitek. Oproti všem obavám, jsme se se všemi zavazadly setkali hned po příletu. Až na vyteklý čistič a pár potrhaných igelitů jsme neutrpěli žádné ztráty. Ještě musím dodat, že naší výpravu provází i ta ze Slovenska. Takže je nás docela dost :-)

Přesun na hotel trval zhruba půl hodiny. Welcome drink se bohužel odehrával v duchu citrónové šťávy, což ocenila snad jen Petra, která kvůli Honzíkovi pít nemůže. Odpoledne jsem jako první odvážlivec vyzkoušel bazén v našem hotelu a lehátka na opalování. Musím uznat, že to zas tak nepříjemné nebylo :-). Večer nás čekalo slavnostní zahájení. To začalo tím, že náš řidič při cestě z hotelu na hernu zabloudil. Takže jsme čekali, až mu někdo poradí, kudy se tam dostat. Hernu jsme ve finále stejně neviděli. Provedli nás nějakým muzeem piv - pak následovaly proslovy v místnosti, kde se skoro nedalo hnout - a končilo se konzumací místních specialit k jídlu i pití :-)

Co se týká našeho programu, tak zítra nás čekají oficiální tréninky. Já to mám už od osmi místního času (je zde o hodinu víc). Petra hraje odpoledne v jednu. Večer pošlu první reakce na mazání a časový harmonogram našeho hraní.

Tak držte palce . . . i když zítra to ještě potřeba nebude.

Info před odletem

(28.11.2011.)
Ahoj všichni. Je pondělí 28.listopadu 19.20 hodin. Za hodinu a čtvrt startuje letadlo, které odveze naše dva zástupce na světové finále QubicaAMF, které se letos koná v Johannesburgu. Já i Petra jsme dorazili na letiště v dobré náladě, která byla o to větší, že jsme se váhově vešli do limitů, které jsou pro hráče bowlingu hodně kruté. 23 kg zavazadlo, max. 12 kg na palubu. Když si spočítáte, že tři koule váží s taškou něco kolem 22 kg, tak vám musí být jasné, že balení nebylo jednoduché. Petra má výhodu v tom, že letí s rodinou a limity má dvojnásobné. Co se týká koulí, se kterými budeme hrát, tak moje zbraně jsou virtual gravity, hammer wibe a dohozka. Ty Petřiny vám napíšu v příštím článku, který budu psát už z hotelu v místě konání. Tak nám držte palce, ať tu náročnou cestu zvládneme. V Jižní Africe bychom měli být zítra kolem jedenácté. Časové pásmo je stejné jako u nás. V příštím článku přidám fotky z letu a odkazy na výsledky a online scoring.

Tak zatím, Mirek Cifra.

Výsledky

P. Příjmení a jméno Náhozy Průměr
1. Cifra Miroslav 210 183 197 235 226 211 217 194 195 242 247 232 198 224 234 236 233 225 275 184 163 248 165 214 167 179 168 191 210,46
2. Otec Hanzlovská Petra 203 213 171 157 141 159 177 170 187 151 172 225 177 166 179 205 172 158 176 221 179,00

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/