Czech QubicaAMF Cup

Závěrečný hrací den, semifinále a finále.

Kutina, Hanusíková

Letošní kvalifikace pro Světový pohár v mužské kategorii se zúčastnilo více jak 80 hráčů. Není to zrovna mnoho na to, že se hrálo o účast na jeden z největších bowlingových turnajů Světa kterého se pravidelně účastní skoro 100 států (např. posledního Mistrovství Světa mužů v Thajsku to bylo pouze 60 států). I tak se do Pardubic sjela pěkná konkurence a výkony některých hráčů již v kvalifikaci naznačovaly, že se bude hrát docela vysoko. Mazání bylo použito z posledního Mistrovství Světa mužů a krátký model mnohým hráčům dělal problémy, ale všichni hráči, kteří již na něm hráli i v Thajsku se probojovali až do finále.
Vítězkou ženské kategorie se nakonec stala Blanka Hanusíková (hráčka druholigového 1. BK Kings Hradec Králové + ABL), která v závěrečném zápase obrátila nepříznivý stav a z druhého místa skočila na místo nejvyšší. Druhá skončila Věra Mašatová (BC Falk) a 3. místo obhájila z loňského roku Dana Hanušová (Bowland Olomouc). Mezi muži vyhrál způsobem start cíl Karel Kutina (Bowling magazín), druhý skončil oddílový kolega Jakub Váradi a třetí místo obsadil Ladislav Šimánek (liga ABL).

Komentář z 4. hracího dne semifinále a finále muži:
Do nedělního semifinále postupovalo celkem 26 hráčů, z toho 10 přímo a dalších 16 si zajistilo účast přes čtvrtfinále (potřebný průměr zaručující postup do semifinále byl 188,6). V nedělním semifinále se hrálo 6 her od nuly a tak se čekalo zda těch 10 hráčů, kteří přímo postupovali z kvalifikace potvrdí svou výkonnost a zahrají si také finále (finále position round robin bylo připraveno právě pro 10 hráčů). Nakonec to potvrdili všichni 3 reprezentanti Uhlíř, Harbáček a Hindrák + navíc vítěz kvalifikace Kutina. Ve finále se tak proti sobě postavilo 10 hráčů a hrály se vzájemné zápasy. Hned od prvních her bylo jasné, že na vítězství bude potřeba hrát vysoko a ještě sbírat co nejvíce bonusových bodů. První polovinu finále vedl levoruký Ladislav Šimánek, ale v druhé části nastoupil k trháku K. Kutina, který nakonec šel do posledního zápasu z 1.místa. Ke konci finále, ale neuvěřitelně finišoval Jakub Váradi. Dotáhl se na pár bodů za Kutinu na druhé místo a tak poslední zápas svedl proti sobě právě dva hráče ze stejného klubu - mistrovského Bowling Magazínu. Zápas to byl nervózní a nakonec skončil hluboko pod hracími průměrů. Jakub vyhrál 181:180, ale to nic neměnilo na konečném pořadí - 1. místo vybojoval K. Kutina a podruhé bude reprezentovat ČR na Světovém poháru. Druhý skončil Jakub Váradi a třetí místo vybojoval Ladislav Šimánek.

Komentář z 4. hracího dne semifinále a finále ženy:
Kategorie žen na letošním Národním finále pro Světový pohár byla velice slabě obsazena. Tím měly hráčky, které dorazily (bylo jich 17) možnost odehrát minimálně 9 her a také velkou šanci se probojovat do finálového Position Round-robina. Do neděle kam postupovalo 10 hráček stačil zahrát průměr 173,3. Nedělní semifinále se hrálo od nuly na součet 6-ti her, to bylo stejné jako u mužů, a opět průměr k postupu do finálové TOP 6 byl docela nízký - 175,7. Ve finále se hrálo systémem každý s každým + jeden zápas navíc podle pořadí a také se přičítaly bonusové body za vítězství a za náhozy nad 200. Vzájemné zápasy nejlépe zvládla Věra Mašatová, druhá skončila Blanka Hanusíková a třetí Dana Hanušová, tím bylo rozhodnuto kdo nastoupí k poslednímu position zápasu, který se přičítá k dosavadním výsledků. Boj o 1.místo byl nervozní (stejně jako u mužů) a nakonec Blanka Hanusíková zahrála 205 Věra Mašatová jen 170 a tím se Blanka přehoupla o 19 bodů před Věru Mašatovou.

Zde jsou kompletní výsledky mužů a výsledky žen. Níže naleznete výsledky Position round robina v pdf.

.

(14. září 2008) Kvalifikace a čtvrtfinále

V Pardubicích se v sobotu hrála poslední část kvalifikace a čtvrtfinále Národního finále pro Světový pohár. Byli jsme zvědaví kdo že postoupí do semifinále přímo a kdo si vybojuje účast v semifinále přes čtvrtfinále. Posledním postupujícím mužem byl Michal Prorok (průměr 182,67) a u žen postupovaly všechny, protože do Mexika se chtělo podívat jen 17 hráček. Výsledky mužů a žen naleznete níže v pdf. V neděli se hraje 6 her od nuly - začátek semifinále je v 10:00 a hrají muži i ženy dohromady. Do finále se pak podívá 10 mužů a 6 žen - finále se hraje systémem Position Round-robin. Nechme se překvapit kdo zvítězí a pojede do Mexika.

Přílohy

.

(13. září 2008) Komentář a výsledky po druhém hracím dnu.

V pátek se v Pardubicích hrály další 2 rundy Národní kvalifikace na Světový pohár, který se hraje v listopadu v Mexiku a již je vidět několik hráčů, kteří to s cestou do střední Ameriky myslí vážně. Na čele se zatím nic nezměnilo, stále vede K. Kutina, ale na dalších místech je hodně změn a náhozů přes 1300 (Hubáček, Uhlíř, Loučka, Včeliš a Hindrák je těsně pod 1300). Jak to tak vypadá, tak na TOP 10 bude asi potřeba právě 1300 bodů. V ženách zatím vede Dana Hanušová před Kateřinou Beštovou - zde to na TOP 4 vypadá, že by mohlo stačit něco přes 1200 bodů.
Turnaj pokračuje v sobotu 4 hracími rundami, z toho poslední dvě jsou skoro plné. Pokud máte zájem si přijet zahrát volejte 608-862-698. Průběžné výsledky po druhém dnu najdete níže v souboru pdf, on line výsledky můžete sledovat na www.bowlingweb.cz.

Příloha

.

(11. září 2008) Národní kvalifikace pro Světový pohár zahájena.

Pardubice - Hermosillo, nebo-li Česká kvalifikace v Pardubicích na světový pohár, který se bude hrát v mexickém městě Hermosillo. Výsledky prvního dne byly rozpačité, dva hráči zahráli velice dobře, jeden dobře a pak je několik hráčů kolem hranice 200 průměr, což asi bude hranicí pro postup do dalšího kola.
Zatím vede Karel Kutina, druhý je Jiří Uhlíř, který na stejném modelu hrál i v Thajsku a podle jeho slov je model velice podobný, jen prý kuželky lépe padají a proto ty vyšší čísla. Třetí místo vybojoval Jakub Váradi. Kategorie žen se hraje samostatně, zatím odehrály jen 3 ženy vede Irena Straková a druhá je M. Volšičková. Výsledky prvého dne najdete níže v pdf.

Zítra pokračuje kvalifikace - hrají se 2 rundy od 14:00 a od 16:30 - volná místa ještě můžete obsadit. Volejte tel: 608-862-698

Příloha
Příloha

Krátké zprávy

28.03.2024 v 19:55

Zuzana kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

26.01.2024 v 22:29

Lukáš Jelínek vybojoval v Světovém poháru juniorů do 21 let bronzovou medaili.

14.01.2024 v 14:45

Obsazovačka na únorový turnaj PRESTIGE bude otevřena v úterý 16.1. v 20.oo hod.

Galerie

Marešová Jana
expert King Pins
Marešová Jana

Marešová Jana

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka - únor 2024

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, únor 2024

Janočková Krystyna
bez klubové příslušnosti
Janočková Krystyna

Janočková Krystyna

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P190 - únor 2024

Benna Sebastián
ProBowling Hustopeče
Benna Sebastián

Benna Sebastián

ProBowling Hustopeče

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - únor 2024

Dvořáková Magdalena
bez klubové příslušnosti
Dvořáková Magdalena

Dvořáková Magdalena

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - únor 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/