Finále STORM juniorské Extraligy

Vítězem STORM Juniorské bowlingové Extraligy 2019/2020 a držitelem titulu Mistr České republiky juniorských družstev pro rok 2020 se stal tým Bowling Academy z Olomouce.

.

Centrum Bowling Brno hostilo tuto neděli, 30. 8. 2020, vyvrcholení STORM Juniorské bowlingové Extraligy, celostátní finále o mistrovský titul v soutěži juniorských družstev.

Všechna družstva, která si vybojovala účast, na centrum i přes prázdninový termín dorazila a byla tak přítomna slavnostnímu vyhlášení a předání ocenění za výsledky v základních skupinách, které předcházelo vlastnímu finále.

Po slavnostním aktu následovalo rozřazení týmů do dvou šestičlenných skupin a poté již samotná vzájemná utkání v těchto skupinách. Podle pořadí v těchto skupinách se pak vytvořily tři čtyřčlenné skupiny, které si to spolu na dvě hry rozdaly o konečné pořadí celého hracího dne.

Xbowling Club, který obhajoval titul z loňského roku, ale utrpěl citelnou ztrátu ještě předtím, než bowling začal, pro zranění nohy nemohl nastoupit nejlepší hráč Lukáš Jelínek a na řadu museli přijít náhradníci a obhajoba byla ztracena dřív, než mohla začít.

Ve skupině A průměrově dominovala dvě mužstva, a to BC Bowlingzone A a BC Benedikt Most, které si obě vybojovala první dvě postupové příčky do skupiny o celkové 1-4. místo. Třetí Jadran zaostal na postup do boje o medaile o 3,5 bodu i přes výborné výkony svých hráčů Tomáše Valoška a Jana Ježka. Bowlingzone A neprohrál jediné utkání a především díky Ondřeji Prekopovi a Šimonu Vondráčkovi se tak do skupiny o finále probojoval z prvního místa. Druhý BC Benedikt Most vedený výborně hrajícím Davidem Valentou za ním zaostal o 6,5 bodu.

Ve skupině B byla situace mnohem vyrovnanější a o dvě postupové příčky zajišťující boj o medaile se přetahovalo 5 týmů! Konečný rozdíl mezi prvním a čtvrtým v pořadí byl pouhé 3 body… První místo nakonec vybojoval se 16 body Strikeland Chomutov a o pořadí na druhém místě rozhodoval průměr, oba týmy za Chomutovem měly totiž shodně bodů 15. Do finále se tak ale nakonec podíval Bowling Academy a dá se říci že zaslouženě, protože měl ze všech účastníků hracího dne zdaleka nejvyšší průměr (570,2), především díky výborně hrajícímu Matěji Vojkovskému (průměr přes 215) a odsoudil tak tým TACLu, který táhl k boji o titul především zkušený Daniel Seidl, k boji ve skupině o celkové 5-8 místo.

Vlastní vyvrcholení celého dne se již neslo v mírně nervózní rovině. Bylo vidět, jak si hráči uvědomují, že každá kuželka může rozhodnout a atmosféra se někdy dala krájet. Nejpevnější nervy ve skupině o titul ukázal nejzkušenější tým Bowling Academy a zvítězil způsobem start-cíl s náskokem více než 80 kuželek před druhým BC Bowlingzone A, který udržel vedení nad Strikeland Chomutovem o POUHOU jednu kuželku a uzmul si tak pro sebe stříbrné medaile. Bronz tedy putuje do Chomutova a nepopulární bramborová medaile zůstala BC Benedikt Most.

Ve druhé skupině, tedy ve skupině o 5-8. místo, výborně hrály týmy Blanska a Taclu, výkony obou týmů by stačily na medaile v nejvyšší skupině, ale tady si to již rozdaly jen o konečné páté místo, které nakonec putuje do Blanska.

V poslední skupině si sympatickým výkonem zajistilo konečné deváté místo družstvo pražské Radavy, před Xbowlingem, který si tak zachoval alespoň pořadí v top ten.

Po ukončení bowlingového programu následovalo slavnostní vyhlášení a dekorování vítězů STORM Juniorské bowlingové Extraligy a na počest vítězů a nových mistrů České republiky z Olomouce zazněla státní hymna. Prezident asociace předal do rukou hráčů Bowland Academy putovní pohár a mohlo se začít slavit.

Vlastně ještě ne, protože proběhla ještě poslední část programu, kdy si díky sponzorovi STORM Juniorské bowlingové Extraligy, výhradního zástupce společnosti STORM pro český trh, Xshopbowling .cz Pavla Čermáka, mohly všechny medailové týmy vybrat čtyři koule z kolekce koulí STORM, které byly připravené hned na místě. 12 koulí tak nalezlo své nové majitele a jistě jim pomohou v dalších sportovních kláních, třeba již příští víkend na vyvrcholení Extraligy ČBL dospělých v Pardubicích, které se někteří junioři také účastní.

Děkujeme závěrem nejen sponzorovi ligy, ale také bowlingovému centru Bowling Brno, které, celostátní finále hostilo a především děkujeme všem týmům, hráčům, trenérům i rodičům za jejich účast a těšíme se na Vás v dalším ročníku STORM Juniorských bowlingových lig!

.

Dnes od 10.00 hod. na centru Bowling Brno probíhá celostátní finále Storm juniorské bowlingové Extraligy. Bojuje se o titul mistra České republiky juniorských družstev. Konečné výsledky naleznete v přílohách, report z hracího dne bude přidán později.

- video upoutávka >> zde

- výsledky zákl. skupiny A >> zde

- výsledky zákl. skupiny B >> zde

Přílohy

FINÁLE JUNIORSKÉ STORM EXTRALIGY 2020

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/