Prosecká Popo DUOjka, prosincová

Mikulášskou DUOjku ovládli Tomáš Barták s Danielem Hvězdou

V úterý 5. prosince předposlední turnajový měsíc tohoto roku na herně Xbowlingu Prosek Duo uzavřel turnaj spadající právě do měsíce listopadu, avšak díky nabitému rezervačnímu systému v již předvánočním období musel být odehrán právě až v měsíci závěrečném, prosincovém a sice Prosecká Popo DUOjka. Stejně tak to bude i s turnajem celou sérii letos uzavírající, takže dvanáctý bude hrán, a to netradičně dokonce ve čtvrtek a sice 4. ledna 2024.

Neb turnaj samotný proběhl i díky datumu s přízviskem „Mikulášský“, každý, byť jen z příchozích a registrujících se hráček i hráčů obdržel od pořadatele doufejme milou sladkou pozornost. Cestu na hernu po bohužel klasických přihlašovacích a odhlašovacích peripetiích nakonec našla nakonec osmnáctka dvojic, když několikero vůbec poprvé, drtivá většina však různě nově poskládaných, o to zajímavější průběh her samotných čekal a turnaj přinesl leckdy a leckde nečekané výsledky.

Všechny páry si na vybraných drahách v kvalifikaci odehrály šest her zde hraným netradičním způsobem se střídáním se coby jeden hráč po každém frame. Šestnáctka nejlepších pak postoupila do semifinále, což značilo, že již zde pro dva páry bowlingový večer končil. Těmi méně smutnými byli Luděk Hrnčíř s Lenkou Málkovou, když si za první nepostupové místo odnesli alespoň cenu útěchy.

Během mazací pauzy před úvodním semifinále proběhlo i losování finančního IRON BONUS SPECIALu a když jeho výše byla i díky zdejší účasti na 4510,- Kč a tažený výkon 156 bodů dokázaly zahrát shodně závěrečnou kvalifikační hrou hned dvojice dvě, každá si odnáší třetinový podíl v hodnotě 1500,- Kč a těmi šťastnými se stali Lenka Blažková s Martinem Boháčem, druhý poté druhý Martin a sice Palas spolu s Petrem Ondrejcem. Zbylých 1510,- Kč je startovní výší na turnaji následném, jímž je již ve čtvrtek 7. prosince na herně Bowlingu Vojkov Vojkovská Desítka, kde tak s předpokládanou účastí bude na případného šťastlivce čekat zhruba 2200,- Kč.

V semifinále poté postupující páry odehrály podle kvalifikačního pořadí kvartet nových her od nuly na součet a rovná polovina podle následného pořadí postoupila do závěrečných bojů finálových. Zde se prvními nepostupujícími stali a aspoň s cenou útěchy k domovu chvátali Dušan Kovařík a Stanislav Semerák, kteří měli obrovskou smůlu, když o jejich nepostupu při součtu 705 bodů rozhodoval jen nižší nához.

I finále se hraje na součet závěrečných čtyřech her od nuly a postupující si již dráhy dle umístění semifinálového volí. Nakonec nejšťastnější ruku měli ti, co se neřadili k favoritům největším, ovšem nenápadnými kroky a vyrovnanými hrami se součtem 731 bodů vítězí Tomáš Barták s Danielem Hvězdou. Pořadí následné bylo neskutečně vyrovnané, rozhodovala každá kuželka, a tak stříbrní končí se 714 body Hana Šulcová s Emilem Krubertem před Martinem Palasem a Petrem Ondrejcem s body 712 a o pouhý jeden méně měli čtvrtí Jaroslav Krupinský a Jakub Grznár. Ceny si odnesla celá finálová osmička a nadto i autoři Nejvyššího výkonu turnaje, jimiž byli Jaromír Makovec s Vladimírem Baborovským, kteří hrou 290 bodů vyrovnali rekord této série tentokráte nepřítomných pánů Václava Kváči i Lukáše Jelínka.

Závěrečný turnaj série, jak již bylo poznamenáno, se odehraje ve čtvrtek 4. ledna, kde se rozhodne nejen o vítězích celoroční série, kde s největší pravděpodobností již právě posledně jmenované pány nikdo neohrozí, ale boj o další místa v TOP 10 bude ještě zajímavý, zejména, když je započítáváno sedm nejlepších účastí v sérii a jako u jediné ze všech i turné prosincový roku 2022, čili hned z třinácti možností bodového zisku. Důležitou informací je to, že kdo se turnaje chce zúčastnit, musí se nově přihlásit, což bude pravidlem kterak již bylo deklarováno od následného roku u všech turnajových sérií a hráči již nebudou přepisováni do obsazovaček automaticky. Tento bude naposledy rovněž hrán na rozšířeném počtu drah, jinak budeme striktně dodržovat obsazení pouze osmi drah ve všech kvalifikačních i následných rundách všech zde konaných turnajů.

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/