Radavský double

Na Doublu triumfovali Klásek a Vlasák

Únorový Radavyký Double ve středu 21. února navštívilo 17 dvojic, aby si to v tradičním tříkolovém klání rozdaly o stupně nejvyšší, medaile a především tekuté ceny.

V prvním kole, kdy hráči hráli každý dvě hry do svého řádku, dva týmy úspěšně pokořily sedmisetbodovou hranici. Aleš Vlasák s Honzou Kláskem naházeli 742 bodů a vyhráli tuto část hry. To Honza a Květa Doubravovi nahráli přesně 700 bodů a za tento čin brali druhé místo. Na třetí místo to dotáhli v úvodním kole Pavel Plzenský s Aničkou Doubravovou za 696 bodů. Z prvního kola postupovaly všechny dvojice, a tak se vlastně hrálo pouze o bonusové body do druhého kola.

Ze druhého kola hraného na čtyři hry, kdy se hráči střídaly po frejmu, se kvalifikovalo do finále dvanáct nejlepších dvojic. A postup si to rozdali hlavně tzv. pondělníci, kteří hráli tento Double převážně na horních dráhách. Postup doslova vydřeli Petr Šiller a Olga Kejhová výkonem 596 bodů. O jednu kuželku za nimi skončili na nepostupovém třináctém místě Kuba Studeník s Marianou Foučkovou a o další jednu kuželku nepostoupili ani Štefan Králik se Simčou Maglenovou. Byly to asi nejdramatičtější momenty tohoto Doublu. Týmy okolo postupu byly nahuštěné ve velkém počtu a kde pro jednu skupinu hrála pověstná kuželka štěstí pro druhého to byla smůla. Na čele druhého kola dál zářili Honza Klásek s Alešem Vlasákem s výborným náhozem 802 bodů. Tentokrát jim ale více než zdatné pronásledovatele dělali Štěpán Lajda a Dominka Jarošová, kteří zakulatili svůj výkon na krásných 800 bodů.

Ve finále bylo součtem tří her se střídáním po každém hodu, bonusových bodů ze druhého kola a handicapových bodů v případě, že ve dvojici startovala žena. Posledně jmenovaná dvojice už tolik jako ve druhé části hry nezářila. Přesto si Štěpán s Dominikou připsali hezké čtvrté místo za nához 527 bodů a i za brambůrky měli radost. Stabilní vysokou výkonnost drželi celý turnaj Pavel Plzenský s Aničkou Doubravovou a 552 bodů znamenalo třetí místo a bronzové medaile. V lítém bowlingovém boji finále zvládli Martin Vyhnanovský a Roman Šindler na 557 bodů, za což si vysloužili stříbrné medaile. Nevídaným způsobem a stylem start-cíl tento turnaj opanovali Honza Klásek s Alešem Vlasákem. Ve finále nastřádali 626 bodů a s náskokem téměř sedmdesát bodů jednoznačně zvítězili. Gratulujeme!

V příloze najdete kompletní výsledky a foto nejlepších.

Tuto středu 28. 2. pořádá devítkový turnaj na Radavě Honza Babka. My do konce měsíce už žádný turnaj nepořádáme, ale následující měsíc je ve znamení březen na Radavu vlezem – 6. 3. Večerní růže, 13. 3. K.O. devítka a 20. 3. Letenský pohár jednotlivců. Do toho samozřejmě pravidelné ligy Podniková a Pivní a navíc přidávám turnaj pětičlenných týmů Byrokrat Cup, který proběhne v sobotu 23. 3. od 10 hodin.

Příloha

Krátké zprávy

14.05.2024 v 00:30

Zveřejněny rozdělení do hracích rund a časový harmonogram Mistrovství České republiky jednotlivců 2024.

09.05.2024 v 10:03

Zveřejněny mazací modely pro finále ČBL, baráž o finále a baráž o Extraligu 2024/25.

03.05.2024 v 07:50

Zveřejněn mazacím model a rozdělení do skupin pro Finále SBL.

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

Galerie

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, duben 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, duben 2024

Barták Tomáš
bez klubové příslušnosti
Barták Tomáš

Barták Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - duben 2024

Černíková Karolína
expert King Pins
Černíková Karolína

Černíková Karolína

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - duben 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/