Strašnické ProShop dvojice, 11. turnaj

Láďa Jirků skvěle potrénoval v Olomouci

V neděli 10. prosince se s kalendářním turnajovým rokem rozloučil i ten s účastí nejvíce nevyzpytatelný a sice Strašnické proShop Dvojice na herně Xbowlingu Strašnice. Nejen, že se tím uzavřelo celoroční pořadí, ale život této turnajové série sčítaných dvojic minimálně v této podobě a pod tímto názvem. Od Nového roku a ročníku již budou hrány pod názvem Strašnické Iron Dvojice a dojde v nich k několika dílčím změnám, ať už termínově či propozičně. Vše je momentálně ještě bohužel díky mnoha nepředpokládaným komplikacím v řešení, ale včas bude vše oznámeno a zoficializováno.

Každopádně tento turnaj závěrečný prosincový navštívilo nakonec pouhých rovných deset nejvěrnějších párů, z nichž Martin Palas v premiérovém doprovodu svého bratra Michala odehrál pouze předehrávanou kvalifikaci z důvodu pobytu v čase turnajovém již v jiných nadmořských výších. Jan Štulc pro změnu byl nucen kvalifikaci odehrát bez svého spoluhráče, avšak díky modelu sčítaných dvojic a účasti měl i tak jistotu postupu minimálně do semifinále, kam postupuje dvanáctka nejlepších párů po kvalifikaci čili reálně nyní všechny zúčastněné. Na následné semifinále již jeho spoluhráč Ladislav Jirků z (ne)daleké Olomouce a dalšího výjimečně časového harmonogramu zcela nedodržujícího dostaveníčka Prestige ČBL po peripetiích dorazit stačil, a tak se pánové pustili do obhajoby svého premiérového listopadového vítězství při svém prvním startu na zdejším turnaji.

To se jim nakonec zcela přesvědčivě podařilo, když sice kvalifikační tři hry hráče odehrál jen Jan Štulc, semifinálové i finálové dvě, respektive čtyři dvojice již oba a zahráli součty 822 a 821 bodů. Druzí končí se 786 body teprve krátce spolu hrající Tomáš Brich s Josef Hladíkem a bronzové pódiové umístění si výkonem 738 bodů ve finále vydobyla Lenka Blažková za laskavé asistence Miroslava Jiránka. Autorem Nejvyššího výkonu byl s 245 body kvalifikačními Martin Palas, Jan Štulc se stal Nejlepším hráčem, mužem Tomáš Brich a Lenka Blažková pak po zásluze ženou, jíž se tatáž událost ve stejný den poštěstila již podruhé, když v poledních hodinách se jí to podařilo na nejmenovaných BBO Dvojicích v rodném Chomutově.

Před semifinálovým pokračováním turnaje proběhlo klasické losování finančního IRON BONUS SPECIALu a ačkoli byl obsah za posledních několik turnajů vícekrát rozebrán, svého majitele díky taženému číslu 179 našel i tentokráte a sice dokonce dva, takže třetinový podíl ve výši 370,- Kč si odnáší Luděk Hrnčíř (s Martinem Kleimanem) i Martin Klícha (spolu s Jakubem Novákem). Zbylá třetina je sumou úvodní turnaje následného, jímž je závěrečný letošní turnaj Vojkovské Devítky pro změnu na herně Bowlingu Vojkov ve čtvrtek 14. prosince, kde se bude v součtu s účastí předpokládanou hrát o zhruba 1000,- Kč a kam jsou všichni srdečně zváni.

V celoročním pořadí se o svůj celkový primát již nějaký pátek i neděli nemuseli obávat fantomové úvodních měsíců Martin Palas s Dušanem Kovaříkem, když o jejich vítězství nebylo pochyb a jejich konečný bodový účet se zastavil při sedmi nejlepších účastech na 380 bodech. Stříbrní končí s rovnými 350 body Jakub Novák s Martinem Klíchou a bronz patří Luďku Hrnčířovi s Martinem Kleimanem s body 309, čímž o pouhé dva do pozice bramborových odsunuli Pavla Vacka a Štěpánku Rejžkovou. Během celého roku se zde nakonec vystřídalo minimálně jednou účastí rovných 40 párů.

Ocenění těch nejúspěšnějších proběhne na lednovém turnaji nové celoroční série, ať už v jakémkoli novém hávu a jak již bylo naznačeno, ještě nejsou vyloučeny určité změny, zatím však platí, že se bude poprvé hrát v neděli 14. ledna, kam je dokonce už i obsazovačka otevřena.

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/