Strašnické ProShop dvojice, 5. turnaj

Skvělá atmosféra na Strašnických Dvojicích

Neděle 14. května patřila na herně Strašnického Xbowlingu letošnímu pátému turnaji celoroční série Strašnických ProShop Dvojic. Již se nám ustálil počet startujících dvojic a zejména ty, co chodí pravidelně a své přihlášení si kontrolují, opět na hernu přinesli kromě svého náčiní i skvělou atmosféru, takže všem děkujeme za další z fajn večerů.

Neb zde se jedná o dvojice sčítané, bez jakýchkoli pomocných handicapů, v kvalifikaci si všichni hráči i hráčky odehráli tři hry čili šest coby pár. Podle pořadí poté po mazací pauze následovalo semifinále, kde znovu od nuly každá dvojice odehraje hry čtyři čili hráč dvě a zde již se lámal chleba, když semifinále hráli všichni vyjma Jakuba Nováka s Martinem Klichou a Ti, ačkoli byli po úvodních hrách pátí, díky povinnostem v bohužel souběžně hraném ABL dále pokračovat nemohli. Nejlepší šestice po semifinále pak postoupila do bojů závěrečných, tedy finálových. Těmi, komu se to ještě podařilo, byli s 352 body Petr Košař s Pavlem Malíkem, naopak 594 bodů premiérově startujícím Evě a Zdence Kopeckých již na postup nestačilo a dámy si alespoň na cestu domů přibalily cenu útěchy pro první nepostupující pár.

Pro semifinále jsou dvojice na dráhy nasazovány sestupně dle výsledků úvodních her, pro finále si již účastnivší se své oblíbené volí. Nakonec i závěrečné hry byly velice zajímavé a kupříkladu o pozici bronzové, respektive stříbrné rozhodoval při součtu 738 bodů Dušana Kovaříka a Martina Palase i Michala Beneše s Josefem Hladíkem pouze vyšší výkon jednotlivce, jenž měl Josef Hladík hned dvakráte vyšší. Vítězi se stali zřejmě Ti nejméně favorizovaní, ačkoli již v semifinále byli těsně první, a to Michal Havelka s Ondřejem Košatou za finálový součet 760 bodů. Čtvrtá skončila dvojice Martin Kleiman a Luděk Hrnčíř, když druhý jmenovaný přes méně úspěšné finále na turnaji zářil a posbíral ceny coby Nejlepší muž i autor Nejvyššího výkonu a to krásnými 255 body. Páté místo patřilo dalším elévům turnaje, a to dvojici Pavla Žáčková a Gabriel Limburský, když Pavla návrat na Strašnickou hernu po delší odmlce ozdobila ocenění pro Nejlepší ženu večera.

Další turnaj série je na programu v neděli 25. června, kam je již obsazovačka otevřena a všichni srdečně zváni.

Tento turnaj se připojuje k podpoře charitativní akce CHARITA PRO EVULKU, když z veškerých turnajů měsíce května pořádaných na herně Bowlingu Vojkov, Xbowlingu Strašnice a Xbowlingu Prosek Duo je ze startu každého hráče přispíváno 50,- Kč na tuto dobrou věc. Nadto z turnajů Strašnické ProShop Dvojice a Prosecká Popo DUOjka je věnována rovná polovina z celého vybraného startovného.

Proto každý, kdo se jakéhokoli turnaje zúčastní, nejen, že si může vyhrát nějakou ze zajímavých cen, bavit se bowlingem, ale přispět hlavně chvályhodných způsobem.

Prozatím odehranou Proseckou ProShop Desítkou, Strašnickou Popo Devítkou, Vojkovskou Desítkou a Strašnickými ProShop Dvojicemi jsme již na částce 5800,- Kč.

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/