Strašnické ProShop dvojice, říjnové

Strašnické ProShop Dvojice přežily svou klinickou smrt

V neděli 15. října se odehrály konečně po více jak dvouměsíční pauze díky podhraničnímu zájmu o start na herně Strašnického Xbowlingu Strašnické ProShop Dvojice. Všem zúčastnivším se dvojicím a bylo jich přes různé (ne)obvyklé patálie nakonec rovná dvanáctka, i těm, co ze zdravotních či pracovních důvodů osobně dorazit nemohly, ač by tak rády učinily, velice děkujeme za podporu a zejména za zachování turnaje na bowlingové mapě i pro dny budoucí. Byť byla jednu chvíli účast ještě nadějnější, nakonec se reálně podařilo obsadit dvě závěrečné kvalifikační rundy, kde navíc hned kvarteto nejvěrnějších získalo dvousetkorunovou slevu jako drobný revanš za neuskutečněné turnaje v měsíci srpnu, respektive září.

Všichni si dle zaběhlých pravidel na předem zvolen dráze odehráli tři kvalifikační hry, tedy každý pár šestero. Následné pořadí rozhodlo, která lepší šestice bude po mazací pauze hrát semifinálové čtyři hry od nuly na součet jako první a která následně.

Před tím ovšem proběhlo losování finančního IRON BONUS SPECIALu, kde převodem z minulých turnajů byla v součtu s účastí, kde se za každou dvojici přičítá 40,- Kč, byla losovaná částka 4650,- Kč, avšak žádný z hráčů výkonu 276 bodů nedosáhl, a tak je celý obsah převeden na turnaj následný, jímž je Prosecká Popo Devítka již v úterý 17. října na herně Xbowlingu Prosek Duo a kde se díky předpokládané účasti navýší zhruba na 5500,- Kč.

V semifinále jsou dvojice podle kvalifikačního pořadí nasazovány na dráhy sestupně a zde bylo vidno, komu jaká dráha sedí či nikoli. Pořadí bylo velmi vyrovnané, nakonec si však cestu do finále až na výjimky proklestili největší favorité nejen tohoto turnaje, ale i celoročního pořadí, byť několik párů bylo lehce obměněných a přivítali jsme i úplné nováčky, a to Jaromíra Makovce s Vladimírem Baborovským. Ty, ačkoli zaplatili nováčkovskou daň formou ztráty jedné funkční pneumatiky, nakonec vybojovali bronzový stupínek finálovým součtem 723 bodů.

Dlužno dodat, že zde si hráči již dráhy podle pořadí semifinálového opět volí a hrají se závěrečné čtyři hry dvojice, tedy dvě každého spoluhráče sčítaným způsobem, tak jak turnaj celý, a to bez jakéhokoliv pomocného handicapu. Stříbrný stupínek patřil páru Jakub Novák a Martin Klicha díky 739 bodům a 753 bodů zahráli Dušan Kovařík s Martinem Palasem a tím se katapultovali opět na samé čelo tabulky. Potvrdili tím i svou dominanci v celoročním žebříčku, kde jsou zřejmě již celkovými nedostižnými vítězi. Do honorované finálové šestky proklouzli ještě dvojice Josefové Hladík a Trojan, Pavel Vacek se Štěpánkou Rejžkovou i Erik Vojtíšek a Nikola Fialová. Cena útěchy coby pár první do finále nepostupující náležela dámskému duo Lenka Blažková a Simona Maglenová a doplňkové ceny za Nejlepšího muže si odnesl Martin Palas, Jakub Novák byl Nejlepším hráčem a ženu poté najít bylo oříškem, ale tou Nejlepší se stala Kateřina Šponerová.

Díky zrušeným dvěma předchozím turnajům je toto pořadí započítáváno do celkového pořadí stejným způsobem i do měsíců srpna a září, a to nejen pro tento turnaj, ale i do věrnostního celoročního žebříčku, čítající starty na všech turnajích pořadatelem organizovaných na hernách Xbowlingu Prosek Duo i Xbowlingu Strašnice vyjma ProShop Senior Cupu alias Xbowling Iron (Wo)man.

Příští a předposlední letošní turnaj série a současně v aktuálním modelu je naplánován na neděli 26. listopadu, kam je již obsazovačka otevřena a tak se budeme těšit snad se všemi na viděnou.

Přílohy

Krátké zprávy

03.05.2024 v 07:50

Zveřejněn mazacím model a rozdělení do skupin pro Finále SBL.

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/