Valašské dvojice, červnové

Krásný boj o vítězství v červencových Val. dvojicích

První prázdninová neděle, 3. července 2022, byla v Xbowlingu ValMez přislíbena již sedmému turnaji z celoroční série Valašských dvojic. I přes panující horka a začátky zasloužených dovolených se do turnaje zapojil opět krásný počet 19 dvojic. A že byl turnaj opět parádní a svým způsobem výjimečný, tak na to stačí si důkladně prostudovat výsledky.

Před několika lety byl pionýrem double startů se dvěma spoluhráči Mira Příleský a tato možnost nám postupně přerostla v pravidelnost u mnoha hráčů. Je pak krásné sledovat, jak hráč poráží sám sebe. A někdy se také stane, že i 2x. Korunu všemu nasadil Lojza Horák, který si červencový turnaj střihl hned s pěti parťáky a nutno říci, že udělal více než dobře.

Je až s podivem, že až v tomto turnaji si zahrál Lojza Horák společně s Tomášem Helešicem a jejich premiéra dopadla na výbornou. Ve čtvrteční předehrávce zahráli moc pěkných 1197 bodů a bylo jasné, že se budou prát minimálně o postavení na bedně, ne-li o celkové vítězství. Velmi slušně zahráli také Jarka Matochová a Mira Bazalka a 1124 bodů dávalo šanci na dobré umístění. Systém tohoto turnaje však přináší i jiné zajímavé statistiky. Většinou platí, že když dvojice zahraje třístovku, tak je v tabulce hodně nahoře. Ale ne vždy všechna pravidla platí, což potvrdili Luba Matera s Dominikem Pelánem a připsali si tak nepotěšující primát, když skončili na chvostu tabulky. Tak třeba příště to bude lepší.

V nedělní 1. rundě se dal Lojza do kupy s Ondrou Trojkem a mnoho nechybělo, aby se ujali vedení. Zahráli 1180 bodů s osmičkovou třístovkou a v tu chvíli to bylo průběžné druhé místo. Špatně nezahráli ani Nela a Radek Capilovi, ale bylo již jasné, že 1087 bodů na bednu tentokrát stačit nebude. V 2. rundě jsme byli hodně zvědaví, jak si povedou naši mlaďoši Nela s Ondrou a určitě nezklamali. Pěkně totiž zamotali hlavu nedělnímu organizátorovi, Ladikovi Stodůlkovi. Zahráli 1180 bodů, což byl stejný výsledek, kterého dosáhli Ondra s Lojzou. Dokonce i druhé kritérium určení pořadí bylo stejné a to nejvyšší nához a obě dvojice zahráli 300 bodů. Na řadu tak přišlo až třetí možné kritérium, což byl druhý nejvyšší nához a ten určil průběžné pořadí. V reálu to znamenalo, že 278 je více než 256 a tak se Nelča Capilová s Ondrou Trojkem zařadili na průběžné třetí místo. Jestli to tak půjde dál, tak budeme muset přidat další určující kritéria.

V závěrečné 3. rundě již žádná z dvojic nepromluvila do absolutního pořadí. Nejlépe zahráli Jana a Karel Orságovi a 1084 bodů je zařadilo do TOP šestky. Takže rychlé shrnutí konečného pořadí. 1. místo Lojza Horák a Tomáš Helešic, 2. místo Ondra Trojek a Lojza Horák, 3. místo Nela Capilová a Ondra Trojek, 4. místo Jarka Matochová a Mira Bazalka, 5. místo Nela a Radek Capilovi a 6. místo Jana a Karel Orságovi.

Po sedmém turnaji série Valašské dvojice 2022 tady máme další raritu. První tři místa jsou totiž zcela v područí bowlingové značky CCC (jak jsme psali v článku k červnovému turnaji). V čele je i nadále Dáša a Radek Capilovi (184 bodů), druzí zůstávají Nela a Radek Capilovi (166 bodů) a zpět na vrchol se začínají drápat, aktuálně třetí, Nela Capilová a Ondra Trojek (159 bodů). Kompletní pořadí série je k dispozici ZDE.

Tímto je uzavřen sedmý turnaj Valašských dvojici. Osmý turnaj je naplánován na 7. srpna 2022 s předehrávkou ve čtvrtek 4.8.2022. OBSAZOVAČKA je tuto chvíli již aktivní.

Úplným závěrem patří velké poděkování našim milým sponzorům turnaje, Dáši a Michalovi Kapustovým. Díky všem za krásnou bowlingovou neděli a těšíme se na Vás v našem centru Xbowling ValMez brzy na viděnou. Třeba na Letním poháru, v kterém nabízíme jako každé prázdniny speciální zvýhodněnou cenu.

Přílohy

Krátké zprávy

14.05.2024 v 00:30

Zveřejněny rozdělení do hracích rund a časový harmonogram Mistrovství České republiky jednotlivců 2024.

09.05.2024 v 10:03

Zveřejněny mazací modely pro finále ČBL, baráž o finále a baráž o Extraligu 2024/25.

03.05.2024 v 07:50

Zveřejněn mazacím model a rozdělení do skupin pro Finále SBL.

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

Galerie

Matějka Antonín
Strike
Matějka Antonín

Matějka Antonín

Strike

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, duben 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, duben 2024

Barták Tomáš
bez klubové příslušnosti
Barták Tomáš

Barták Tomáš

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - duben 2024

Černíková Karolína
expert King Pins
Černíková Karolína

Černíková Karolína

expert King Pins

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - duben 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/