Valašské dvojice, prosincové

Po sobotních seniorech se hned první adventní neděli, 3. prosince 2023, odehrál v Xbowlingu ValMez další finálový Masters a tentokrát to byl turnaj Valašských dvojic. Bohužel i tento turnaj postihlo několik odhlášení na poslední chvíli a tak se do startovní listiny zapsalo celkem pouze 12 dvojic.

V předehrávce rozehrály turnaj tři dvojice. Z pražských studií si odskočila Nela Capilová, aby s tátou Radkem zakončily sérii s co nejlepším výsledkem (1159 b.) a po několikerém snažení se podařilo překonat top dvanáctistovkovou hranici (1204 b.) Bobině Korytářové s Jarkou Matochovou a bylo jasné, že minimálně výsledek děvčat bude atakovat některé z nejvyšších pořadí.

V neděli se pak prosincový Masters uzavřel třemi rundami. V 1. rundě se podařilo Jarce Matochové s Mirou Bazalkou (1136 b.) husarský kousek, když zahráli 2x osmičkovou třístovku, ale i s touto parádou to bylo pouze průběžné třetí místo. 2. runda nám nabídla krásný souboj dvou mužských dvojic. Nakonec o něco úspěšnější byli Dominik Pelán s Petrem Roubalíkem (1193 b.) než Mira Staněk s Tomášem Helešicem (1163 b.). Obě dvojice předskočily Nelu s Radkem, ale Bobina s Jarkou i nadále odolávaly na vedoucím postu. Rozhodnout tak mohla 3. runda, kde číhali jako vždy spolufavorité turnaje. Ale asi tentokrát pro ně nebyla příznivá konstelace hvězd a tak na stupně vítězů nedosáhli ani Dáša a Radek Capilovi (1142 b.) a ani Tomáš Helešic s Dominikem Pelánem (1137 b.). Dokonce v TOP šestce nezbylo místo pro Laďu Stodulku s Mirou Staňkem (1110 b.), když skončili osmí a Martin a Adam Haxovi (1081 b.) dopadli ještě hůř, devátí. Což vůbec neznamená, že by dvojice 3. rundy zahrály špatně, vůbec ne. Jen se tak opět potvrdilo pravidlo, že kvantita není kvalita, což byl tentokrát ukázkový příklad.

Takže konečná TOP šestka Masters vypadá následovně: 1. Bobina Korytářová a Jarka Matochová, 2. Dominik Pelán a Petr Roubalík, 3. Mira Staněk a Tomáš Helešic, 4. Nela a Radek Capilovi, 5. Dáša a Radek Capilovi a 6. Tomáš Helešic a Dominik Pelán.

Po závěrečném turnaji Masters je konečná tabulka následující: vítězem série Valašské dvojice 2023 a dvojicí roku se stává zcela zaslouženě Nela a Radek Capilovi (240 bodů). Gratulujeme. Samotný Masters nakonec rozhodl také o konečném druhém a třetím místě. Druhé místo si zkušeně pohlídali a udrželi Dáša a Radek Capilovi (236 bodů) a na třetím tak skončili až z dalekého Rajhradu dojíždějící Martin a Adam Haxovi (224 b.), za což klukům patří velký dík od nás. Pod stupínky piedestalu skončily sestupně tyto dvojice: 4. Bobina Korytářová a Jarka Matochová, 5. Jarka Matochová a Mira Bazalka a 6. Dáša a Michal Kapustovi. Kompletní výsledkový servis a celkové pořadí si můžete prostudovat ZDE.

Tímto máme uzavřené Valašské dvojice 2023. Devátý ročník této série se rozehraje prvním turnajem v neděli 7. ledna 2024. Obsazovačka na tento turnaj je již aktivní a hráči si mohou případně domluvit na recepci našeho centra individuální předehrávku. Z ekonomických důvodů jsme byli nuceni navýšit startovné na 500,- Kč. Jinak zůstávají propozice pro rok 2024 stejné jako ty letošní.

Děkujeme hráčům za všechny letošní turnaje naší Vaší série Valašských dvojic. Všem z celého srdce přejeme krásné a pohodové svátky vánoční a novoroční a těšíme se s Vámi v našem centru Xbowling ValMez brzy na viděnou.

Přílohy

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/