Evropský pohár mistrů 2012, Holandsko

Reportáže z místa konání.

6. den

12. a 27. místo pro repre ČR

Myslím si, že Kačka i Ondra reprezentovali ČR důstojně a oba s průměrem přes 190. Kačka s tím mezi ženami měla větší šanci postoupit, ale nezdařilo se - chyběli jí přesně ty kuželky, které ztratila první den nedohozy.

Ondra:
Jak jsi se dnes cítil? -Dnes jsem hrál opravdu v klidu, naprosto bez nervů a uvolněně. Neměl jsem co ztratit a i moje pohoda se projevila na výsledcích.
Změnil jsi něco ve své hře? -Na krátkém mazání jsem hrál téměř stejně a také to docela fungovalo, ale na středním mazání jsem změnil kouli i místo a bylo to mnohem lepší.
Jaké máš pocity z celého šampionátu? -Vesměs kladné. Svůj cíl jsem sice nesplnil, ale hlavně kvůli jednomu špatnému dni. S prvním a třetím dnem jsem v celku spokojen. Tato akce mi byla jednoznačně ku prospěchu a měl jsem možnost nasbírat zde mnoho zkušeností.

S pozdravem z Haagu repre ČR

5. den
Dnes hrál pouze Ondra na středním modelu a tady jsou jeho slova:


Jaký máš z dnešního dne pocit? -Jsem zklamaný. Mazání podle mého názoru bylo hratelnější než včerejší krátké a proto mě můj výkon mrzí dvojnásobně.

Co ti dělalo problémy? -Největším problémem byly první hody. Častokrát jsem zopakoval několikrát za sebou chybu a přestože jsem se ji snažil odstranit, nepochopitelně jsem ji zopakoval. Taktéž dohozy jsem zdaleka neměl tak jisté jako včera avšak to nebyl hlavní problém.

Co plánuješ na zítra? -Chci hrát v klidu a důstojně dohrát turnaj. Z krátkého mazání strach nemám ale naopak se budu muset co nejvíce soustředit na sportovní mazání.

S pozdravem
repre team ČR

Oficiální stránky turnaje
Výsledky
Live streaming
Časový plán turnaje
Live scoring dráhy 1-4
Live scoring dráhy 5-8
Live scoring dráhy 9-12
Live scoring dráhy 13-16

4. den

Dnešní den začal Ondra na krátkém mazání, tady je rozhovor s ním:

Jaký z toho máš pocit? -Jsem poměrně spokojený. Hodně mě podržely dohozy. Striků jsem měl dost málo a hlavně jsem téměř vůbec (až na poslední hru) striky nespojoval. Celkově u mě však převládají kladné pocity.

Jaký máš názor na mazání? -Krátké mazání opravdu nesnáším, ale nemyslím si, že by bylo úplně složité. Stačilo držet se kraje a něco málo to i odpustilo.

Jsi spokojený se svým umístěním? -Mým cílem bylo umístění v první třetině a k tomu mi chybí zhruba 30 kuželek. Nyní jsem v celku spokojen, avšak když na sportovním mazání tuto ztrátu stáhnu, budu spokojen stoprocentně.

Co plánuješ na zítřek? -Na sportovní mazání se těším o hodně více. Na krátkém mazání jsem častokrát hrál až moc opatrně a to když odstraním, tak věřím, že bych se mohl v celkovém součtu o pár příček posunout.

Kačka pokračovala ve 13:30 hodin na středním mazání. I dnes pro ní máme připravené otázky:

Dnes si zahrála o kuželku méně než včera, jsi spokojená? - Jsem hlavně spokojená proto, že jsem měla stoprocentní dohozy, kromě posledního hodu, který jsem trošku vzteky odflákla, netušíc že tato mi bude chybět do stejného počtu kuželek jako včera :-)

Co dnešní mazání? - Mazání rozhodně jednoduché není a hodně se mění, některé dráhy byly úplně rozdílné, zdá se mi to krátké mnohem lehčí, stejného výsledku jsem dosáhla jen díky dohozům.

Jak si zatím stojíš? - Zatím jsem na osmém místě, ale ještě pořád dohrává druhá runda, kde mají asi 4 hráčky možnost jít přede mě, ale nebudou tam velké bodové rozdíly, takže ještě je stále šance...

Pohled absolutního amatéra
Nálada je stále skvělá, fandíme naší repre dvojici.... A dnes mi konečně bylo vysvětleno, co je to to krátké mazání :-)

S pozdravem repre team ČR

Kateřina Beštová 3. den

"Jaký z toho máš pocit?"
"Tak mám za sebou prvních osm her na krátkém mazání, při první rundě to vypadalo, že budou padat extrémně velká čísla a tak jsem byla dost smutná, že mi nejdou dohozy. Ztratila jsem jimi minimálně osmdesát kuželek."

"Jaký máš názor na mazání?"
"Mazání není jednoduché, ale kupodivu přestože nemám příliš ráda krátké mazání mi to dnešní docela sedlo"

"Jsi ráda, že se držíš po prvních osmi hrách v první třetině?"
"Tak určitě. Po první rundě, jsem byla desátá, tak jsem čekala propad, ale ukázalo se, že zas tak vysoká čísla padat nebudou a klesla jsem pouze o jednu příčku"

"Jak to vidíš do dalších bojů?"
"Tak určitě, na postup ztrácím 31 kuželek, tak do toho dám víc toho to srdíčka, musíme tomu štěstíčku jít přeci trochu naproti :-)"

"Jak se připravuje na svůj zítřejší boj Tvůj spoluhráč Ondra?"
"Ondra mne dnes podporoval a okukoval, jak ženský, tak chlapi - tedy myslím hru. Podle výsledků první rundy chlapů to vypadá, že krátké mazání sedí opravdu více ženám než mužům, ale když jsem viděla Ondru včera při oficiálním tréningu, věřím, že by mohl vybojovat přední příčky"

Celkový pohled absolutního amatéra, herna je sice pěkná, nová a dobře zařízená, ale pro diváka malá, velmi malé prostory pro pohyb za dráhami a fanoušek zde má neustálý pocit že překáží. Jinak atmosféra je báječná, všichni fandí nejen svým reprezentantům, ale i tak jsou mezi sebou velmi přátelští.

Kateřina Beštová 2. den – oficiální trénink
Dnes ve 13:30 hodin propukl oficiální trénink. S Ondrou jsme prošli celou hernu, velmi zajímavá je dráha č. 1 i 16 jelikož je u ní zeď. Mazání se zdá velmi podobné jako včera, takže ho asi moc nezměnili. Pokud by ste chtěli sledovat online, tak tady je náčrt toho, jak budeme hrát:
První začíná Kačka na krátkém mazání zítra v 09:00 hodin, na dráze č. 2, budeme hrát po třech na podavači, tak by to mělo jít rychle. Ondra hraje na krátém až 18.10. v 09:00 hodin začíná na dráze č. 10. Následuje střední model, kdy Kačka hraje 18.10 v 13:30 hodin na dráze č. 15 a Ondra 19.10 v 13:30 hodin na dráze č. 4. Přidělení drah na kombinované mazání bude rozděleno dle pořadí.

Tak nám držte palce :-)

Kateřina Beštová 1. den – neoficiální trénink
Dámská část výpravy dorazila včera ve večerních hodinách, po náročné cestě, protože Němci mají prázdniny a s tím byla spojená velká vytíženost dálnic. Pánská část dorazila dnes. Dali jsme si společný neoficiální trénink. Mazání určitě nebude jednoduché, zatím jsme hráli na mazání, které budou ještě modifikovat, ale zřejmě to nebude o tolik jiné. Krátké mazání je mastnější a je prý flat již od 4 parkety. Mě (Kačce) se dnes lépe hrálo na krátkém, Ondra si liboval na středu. No každopádně uvidíme zítra na oficiálním tréninku, který nás čeká ve 13:30 hodin. Ještě musím zmínit, neuvěřitelnou ochotu a vstřícnost místních lidí a čistotu hotelu, herny a okolí.
S pozdravem Kačka a Eliška

Pohled absolutního amatéra - doprovod Kateřiny
Včera proběhl náročný přesun první části bowlingové repre, cesta byla po ČR jednoduchá a velmi rychlá, protože tam to znám, Německo bylo poměrně zvláštní, dlouhé a plné naprostých břídilů. Dokonce proběhl i rychlý kontakt s německou policejní hlídkou, ale musím z profesionální hlediska uznat, že vše proběhlo velmi příjemně a nechápu, proč si na německé policisty všichni stěžují :-). Následoval adrenalinový zážitek v podobě uzávěry německé dálnice skoro v osm hodin večer a bez jakýchkoli zavaděčů na náhradní trasu, málem nám to vzalo vítr z plachet, ale to bych sebou nesměla mít Kačku, která je jak Mac Gyver a za pomoci příbuzného na telefonu (ten nás po telefonu byl zřejmě schopen dovést až k hotelu v Holandsku) – je vidět, že naše reprezentantka není žádné ořezávátko a dokáže si poradit v každé situaci. To že jsme v Holandsku jsme zjistili nejen podle cedule, ale i podle toho, že se najednou vytratili kopce a to myslím doslova. Do hotelu už to bylo na první pokus a bez jakýchkoli problémů. Vstřícnost personálu a čistota v okolí hotelu byla překvapivá. Dnes ráno velmi příjemné překvapení v podobě snídaně v hotelu, mají snad všechno :-)následoval přesun do herny, která je nádherná. Super vybavená (mají i automat na cigára, jako u nás na Zličíně) :-) dráhy z pohledu amatéra normální, dlouhé, rovné a na konci s kuželkami. Ke hře můžu uvést pouze to, že to fakt padalo :-) okolí herny nádhera, počasí krásné a domorodci přátelští až to normálního obyčejného Čecha šokuje. Jsem zvědavá na zítra a na první oficiální trénink….

Výsledky

P. Příjmení a jméno Náhozy Průměr
1. Beštová Kateřina 199 184 165 245 217 160 202 172 184 207 234 181 194 167 197 179 158 188 222 167 212 169 176 239 192,42
2. Mlynář Ondřej 190 208 174 180 181 213 183 241 176 196 204 161 177 155 202 181 192 182 202 210 180 191 235 186 191,67

Krátké zprávy

28.03.2024 v 19:55

Zuzana kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

26.01.2024 v 22:29

Lukáš Jelínek vybojoval v Světovém poháru juniorů do 21 let bronzovou medaili.

14.01.2024 v 14:45

Obsazovačka na únorový turnaj PRESTIGE bude otevřena v úterý 16.1. v 20.oo hod.

Galerie

Jelínek Lukáš
Xbowling club
Jelínek Lukáš

Jelínek Lukáš

Xbowling club

Vítěz 9. turnaje Prestige Tour 2023/24

Beštová Kateřina
expert King Pins
Beštová Kateřina

Beštová Kateřina

expert King Pins

Nejlepší žena - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Nejlepší hráč kategorie P190, nejlepší senior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Mojka David
JKM bowling
Mojka David

Mojka David

JKM bowling

Nejlepší junior - 9. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/