Finále Seniorské bowlingové ligy 2021-22

Novým Mistrem ČR je tým LEGENDY

V pořadí již osmé celostátní Finále Seniorské bowlingové ligy se odehrálo 5. června 2022 v bowlingovém centru Bowlingzone v Pardubicích. Celkem 12 seniorských družstev ze všech možných koutů republiky bylo rozděleno dle umístění v květnových semifinálových skupinách do dvou základních finálových skupin. Z této každé šestičlenné skupiny, kde hrál každý s každým, postupovaly čtyři nejlepší týmy do pavouka play-off.

Základní skupina A: nejlépe ve skupině A zahrál východočeský tým Legendy, který prohrál pouze jediný zápas a s 16 body postupoval do pavouka play-off z prvního místa. O další postupová místa se bojovalo do posledních frames, neboť před posledním zápasem měla hned čtyři družstva po 10 bodech. Pražští Black Riders si poradili s třineckými Bestarmy (4:1), Bowlingzone v derby zápase stejným výsledkem naložil Legendám a „černý Petr“ zůstal v rukou stříbrnému ze sezóny 2020, plzeňskému týmu Lucerna RSTS, který prohráli s středočeským Notaxem také 4:1. Soutěž v základní skupině skončila též pro Bestarmy.

Tabulka a podrobný výsledkový servis skupiny A z serveru bowlingovaliga.cz >> zde, výsledkový zpravodaj naleznete v přílohách.

Základní skupina B: našla svého lídra ve svitavském týmu ABB Vidlatá Seč, který postupoval do play-off s 18 body z prvního místa. Druhé místo s 16 body vybojoval ostravský Kemenangam, třetím postupujícím s 15 body byl táborský Kulový blesk a mezi postupující se protáhl i loňský mistr SBL, Tacl Letohrad, se 14 body. Do dalších bojů nepostoupili Pohodáři a Bowlingspot.

Tabulka a podrobný výsledkový servis skupiny B z serveru bowlingovaliga.cz >> zde, výsledkový zpravodaj naleznete v přílohách.

V 1. kole play-off: si lehce poradily Legendy s Taclem Letohrad poměrem 5:0, stejně tak Bowlingzone s Kemenangan. Překvapivě ale celkem jednoznačně 4:1 porazil Kulový blesk favorizovaný Black Riders a doslova mezi prsty utekl postup týmu ABB Vidlatá seč, v duelu s Notaxem (2:3).

2. kolo play-off: svedlo proti sobě opět východočeské týmy Legendy a Bowlingzone, ve vyrovnaném zápase ale tentokráte vítězí v poměru 3,5:1,5 Legendy a postupují do finále. V druhém zápase se z vydřeného postupu (3:2) s Kulovým bleskem raduje Notaxo

3. kolo play-off: poražení z druhého kola hrají o třetí místo, vítězové o titul. V zápase o třetí místo tým Bowlingzone doslova sfoukl Kulový blesk v poměru 4:1 a raduje se z bronzových medailí a třetího místa.

Duel o 1. místo a titul Mistra ČR v seniorských týmech mezi BT Notaxo a týmem Legendy byl do tří čtvrtin zápasu hodně vyrovnaný, pak ale přišel zlom a LEGENDY si hladce, poměrem 5:0, zajistily titul MČR v osmém ročníku SBL. Pavouk play-off s podrobnými výsledky naleznete v přílohách.

P.S. Král je mrtev, ať žije nový král. Jedna sezóna končí, další se již připravuje a seniorské týmy se mohou opět přihlašovat do základních skupin (oblastních soutěží) SBL 2022/2023. Přihlášení do obsazovaček pro sezónu 2022/23 naleznete >> zde. S přihlášením neotálejte, očekáváme, že zájem o SBL opět vzroste a účast v nadcházejícím ročníku bude vyšší než ta letos.

V případě dotazů a rozjezdů na nových centrech se prosím obracejte na předsedu Seniorské komise ČBA a vedoucího soutěže Seniorská bowlingová liga Jiřího Marvala (marval@czechbowling.cz)

Přílohy

Krátké zprávy

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/