Mistrovství Evropy mužů 2012, Vídeň

Čeká výprava je již zpět...

Dnes se česká výprava ve složení Jaroslav Lorenc, Michal Mužík, Vojtěch Sádlík, Martin Široký, Honza Macek, Petr Harbáček společně s Tomášem Hlúchem vydala do Vídeňského Plus Bowlingu aby bojovala o účast na Mistrovství Světa, jenž se bude odehrávat příští rok v Las Vegas.

Zítra začínáme oficiální trénink od 10:00 na mazáních, které zveřejní na ranním Manager meetingu. Jedná se o střední a dlouhé mazání v přibližných délkách 38 a 44 stop.
Historicky zastupuje ČR nejmladší reprezentace jejíž věkový průměr je 22, tak uvidíme co předvede. Nikdo z nich není v reprezentaci poprvé a tudíž by se neměl ani dostavit stres ze samotné účasti.
Online scoring bohužel Vídeňský Plus bowling nenabízí, takže zkusíme pomocí naší techniky vytvořit stream, který tu zveřejníme.

Aktualizováno 17.8.2012 Ráno od 10:00 pro nás začal oficiální trénink na již zveřejněných mazáních ve finálních délkách 38 a 44 stop.
Se streamingem bude možná problém, jelikož s tím evidentně pořadatelé počítali a upravili nastavení internetu tak, aby nefungoval.

Zítra hraje od 9:00 soutěž dvojic Harbáček - Macek a aod 13:00 dvojice Lorenc - Mužík. V neděli pak první blok her odehraje i dvojice Sádlík - Široký.

Držte palce ať je co nejhorší počasí, jelikož na 30 let starém bowlingu pochopitelně není klimatizace.

Aktualizováno 18.8.2012 Dnes jsme odehráli první hry dvou dvojic. Od 9:00 začal Petr Harbáček a Honza Macek. Trénink je pro všechny naprostou pohodou, kdy padá velké množství skvělých hodů. Ovšem v samotné hře už je to o něčem jiném. Mazání, které vytvořil Ted Thompson je opravdový zážitek pro všechny a to včetně kombice s Vídeňských centrem jenž je vybaveno plastovými kuželkami Twister které se chovají zcela jinak než jsme zvyklí. Spousta hráčů zvučných jmen jako je Osku Palermaa, dvojnásobný vítěz ECC Ek Svein Ake nebo Pawel Bielsky a další se potácejí na hranici okolo 170 průměr a Vídeňským centrem se line pocit beznaděje. Velkou výhodu zde mají hráči, kteří jsou s mazáním smířeni a dohazují což je naše největší slabina, která nás všechny připravuje o minimálně 30 kuželek na hru. Výsledky naleznete na oficiálních stránkách a není je třeba nijak vysvětlovat. Mazání je brutální a hýbe to s psychikou všech. Tak držte palce ať nás to nezlomí a ba naopak se vyhoupneme směrem vzhůru.

Zítra od 9:00 hraje Martin a Vojta na středním mazání a po nich opět dvojice Petr a Honza. Večer Jarda a Michal na dlouhém.

Tým ČR

Aktualizováno 20.8.2012 Dnes je na pořadu dne pouze 6 her dvojice Sádlík - Široký na dlouhém mazání. Včera byl pro nás dost dlouhý den. trávili jsme na centru přes 13 hodin. Ráno uzavřela 1. část i dvojice Sádlík - Široký a to slušným výsledkem na místní poměry jelikož Vojta s Martinem mají po prvním bloku 2306 kuželek, tak věříme, že se jim povede i to dlouhé. Po nich nastoupila dvojice Harbáček - Macek, kteří
už v lepší naládě zahráli celkově na obou mazání 4384. Večer je následovala dvojice Lorenc - Mužík, která společně vybojovala 4337. Je vidět, že naše technická příprava má určité hranice, za které je potřeba tady zajít, ale nemáme jak :/

Uvidíme jak zahraje Vojta s Martinem a už se připravujeme na trojice, jelikož z nás pomalu odpadává nervové vypětí.

Trojice se hrají ve složení :

1. Lorenc - Macek - Mužík
2. Harbáček - Sádlík - Široký

Aktualizováno 20.8.2012 21:30 Dvojice jsou dohrané a celkové umístění naleznete v oficiálních výsledcích. narozdíl od slováků jsme stále v očekávání a v plné sestavě. Je bohužel opustil Mikuláš Bikár, který neustál výsledky na tomto šampionátu a odjel vlakem domů. Jsme plně připraveni na trojice a pokusíme se urvat body pro naší republiku, které potřebujeme na kvalifikaci pro WMC 2013. Tak držte palce.

Aktualizováno 23.8.2012 Omlouváme se za dlouhou promlku, ale bohužel internetové připojení je asi na úrovni naší Spare game. Podle výsledků v trojicích můžete vidět co udělá pár parohů a nedohozů. Je to okamžitě něco kolem 500. Bohužel tyto ztráty jsou ty co ostatní státy nemají. Nyní jsme na centru a od 15:00 začíná soutěž družstev. Náš tým hraje ve složení: Harbáček, Lorenc, Macek, Mužík, Široký. Jako pacer hraje Vojta Sádlík, který má teplotu a je nachlazený :/ Snažíme se ho co nejrychleji dát dohromady, aby mohl zítra nastoupit na dlouhé mazání.

Aktualizováno 26.8.2012 Česká reprezentace je již zpět v ČR a bohužel postup na Mistrovství Světa nevybojovala o malinký kousek. V bodování států jsme skončili na 17. místě z patnácti postupujících. Všichni nám ukázali že bowling v České republice má jistě co dohánět a cesta na úroveň ostatních států Evropy bude ještě dlouhá. Možná je to pro nás impulz, který pomůže s rozvojem sportovního bowlingu v ČR a jiného vnímání než jen vnímání bowlingu z pohledu rekreačního.

Poslední soutěž jsme dohráli důstojně, kde jsme zaznamenali skvělé výkony přes 1000 bodů, ale bohužel také krizové okolo 870.

Tímto se s Vámi loučíme a věříme, že za dva roky se Česká republika prosadí daleko více.

DŮLEŽITÉ ODKAZY

Oficiální stránky ME
Časový plán

Přílohy

Krátké zprávy

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/