Mistrovství Evropy mužů, 5. a 6. den

Rekapitulace včerejších trojic a dnešních družstev. (akt. 21:00)

Včera se v Mnichově hrála soutěž trojic a to na obou mazáních (3 hry krátké a 3 hry dlouhé). Nejlepší českou trojicí se stali Harbáček, Macek a Široký s průměrem 191,06. To stačilo na 34. místo. Druhá trojice Hindrák, Kala a Sádlík hodila o trochu méně. 185,89 průměr stačil na 43. místo.

Dnes se od rána hrála soutěž týmů, kde nastupovali Harbáček, Hindrák, Macek, Sádlík a Široký. Po třech hrách na krátkém mazání jsou naši na 21. místě s průměrem 188,87. Soutěž bude pokračovat zítra na dlouhém modelu, jelikož dnes je prostor vyhrazen pro finálové části dosud odehraných soutěží dvojic a trojic.

Naši zítra od 9:00 nastupují na drahách: 32, 38, 4
BTW: Perlou dnešního dne byla anulace 3 hry v soutěži týmů Petteriho Salonena (FIN), který mezi 2 a 3 hrou kouřil a byl přistižen.

Komentář od Jakuba Váradiho: Máme za sebou sice už první tři hry týmů, ovšem nebyl čas bilancovat a psát o dvojicích a trojicích. Takže se ještě pojďme vrátit k tomu, co se dělo od pondělí do středy.

Nejprve dvojice. Celkem dvanáct her, které vyvrcholily dnešními finálovými zápasy určilo nové mistry Evropy. Ovšem ani naše dvojice si ve výsledku nevedly špatně, je určitě dobře ještě jednou vyzdvyhnout Petra Harbáčka, který zahrál perfektně a byl pro ten den plně konkurenceschopný se špičkou tady. Bohužel, ostatním se až tak nedařilo a statistika hovoří jasně, jsou to hlavně dohozy, co nás trápí, od jednoduchých až po ty složitější. Další věcí je nezvyk a obtíže se koncentrovat celou dobu, jeden blok trvá tři a půl hodiny, tedy téměř dvojnásobek času, který hrajeme u nás, když se hrají dvojice na šest her. Přesuny po každé hře také dělají svoje a občas je to zlé. Vzpomenu-li třeba včerejší trojice, tak na páru 23 - 24 nezahrál po prvním přesunu už nikdo dobře, jen Tore Torgensen ukázal, že to někudy přece jen šlo, ale třeba pravděpodobný vítěz All Events Mads Sandbaekken tam zahrál 169 a nedal jediný strike. My jsme výsledkově spadli také, a přitom jsme měli víc striků ve hrách, než Norové, ovšem oni dohodili všechno... a tím jsme zpět u problému číslo jedna.

Jinak ovšem můžete být na náš výběr vcelku pyšní, protože všichni podávají výkon, na který mají. To, že to v porovnání s Evropou prostě na lepší umístění nestačí, ještě neznamená, že by nenechávali na drahách všechno. Naopak, je tu cítit velká snaha dosáhnout na co nejlepší umístění a co nejlepšího výsledku, každý hod a každý frame.

Mazání, které je zde použito také odhaluje některé neduhy a hluboko zakořeněné mýty, které v českém bowlingu panují. Ono "krátké" a "dlouhé" se tady chová stejně jako jakékoliv jiné doma, takže to známé "ale venku je to jiné" určitě neplatí. To co je jiné je úroveň hráčů, hrajících na těchto modelech tak, aby byli maximálně úspěšní - jsou přesní, stále stejní, a dráhy se tak mění rychleji, než jsme zvyklí. Není také vůbec divné vidět hrát špičkové hráče krátké mazání přes třetí šipku, pokud tam mají největší šanci na strike. Dlouhé zase po odehrání pár her nutí hrát za čtvrtou a pátou šipku později, s čímž se doma také často nesetkáme. Další podstatnou kapitolou jsou koule a jejich vrtání, je tu k vidění všechno možné i nemožné, ovšem jednu vlastnost mají koule hráčů Finska, Norska a Švédska společnou, mají téměř nulový flare, takže se chovají předpovídatelně. Není náhodou Petrům dobrý výsledek na krátkém a relativně dobrý na dlouhém, protože alespoň trochu vyhovující koule má. Takže občas trochu trpíme materiálově, protože prostě není čím tu ideální linku na dráze zahrát.

Zítra nás čekají poslední tři hry týmů a poté už se staneme jen diváky finále a soutěže Masters. Přesto si myslím, že tuto výpravu už nyní lze hodnotit jako úspěšnou a hráče za předvedený výkon pochválit. Vyzdvihl bych především zodpovědnost a snahu předvést co v nich je i v momentech, kdy to zrovna nejde snadno a samo.

Oficiální stránky EMC 2011
Online scoring
Stránky mužské reprezentace
Výsledky EMC 2011
Statistika České reprezentace
Online streaming (od 15.6.)

.

Mistrovství Evropy mužů, 4. den

Mistrovství Evropy mužů, 3. den

Mistrovství Evropy mužů, 2. den

Mistrovství Evropy mužů, 1. den

.

Krátké zprávy

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

14.02.2024 v 09:07

Ve čtvrtek 15.2. v 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na březnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/