Světový pohár

(akt. 21. 11.) Soutěž týmů pro nás skončila ve čtvrtfinále. Po první nepovedené hře již naše reprezentace nebyla schopna zachytit rozjeté hráče Portorika a prohrává 0:3 na hry. Umístění mezi nejlepšími osmi týmy na světovém poháru je i tak velmi dobrým výsledkem. Děkujeme všem hráčům za skvělou reprezentaci!

Oficiální stránky šampionátu naleznete zde.

Výsledky naleznete zde.

.

(akt. 20. 11.) Soutěž jednotlivců pro nás skončila. Jan Macek ve velmi napínavém zápase podlehl těsně Patricku Weichertovi z Německa. Jaroslav Lorenc nenalezl správnou reakci koule, což nestačilo na Timmyho Tana z Malajsie. To nejdůležitější nás ale čeká zítra, od 10:15 českého času nastoupí naši reprezentanti ve čtvrtfinále soutěže týmů proti Portoriku v zápase na tří vítězné hry.

Oficiální stránky šampionátu naleznete zde.

Výsledky naleznete zde.

Online scoring naleznete zde.

Livestream naleznete zde.

.

(akt. 19. 11.) Dnes byl skvělý den pro české barvy. Naši reprezentanti porazili Švédsko, Bermudy i Kanadu a nakonec postoupili s přehledem ze 4. místa do čtvrtfinále, ve kterém se pozítří střetnou s Portorikem. Zítra je programu playoff jednotlivců. Od 5:15 se Jan Macek utká s Patrickem Weichertem z Německa. Od 6:45 bude hrát Jaroslav Lorenc a jeho soupeřem bude Timmy Tan z Malajsie.

.

(akt. 18. 11.) Dnes byly na programu další 4 zápasy soutěže týmů. Bohužel po ne tak přesvědčivých výkonech a trošce smůly naši hráči začali třemi porážkami a bilanci dnešního dne se jim podařilo vylepšit až výhrou v posledním zápase proti USA. I tak se ale před posledními třemi zápasy držíme na postupových pozicích s náskokem 3 bodů na nepostupové 9. místo. Poslední blok kvalifikace týmů odehrajeme zítra od 3:00 českého času.

.

(akt. 17. 11.) Velmi úspěšně jsme vstoupili do první poloviny soutěže týmů. S bilancí 5 výher a 2 porážek je naše reprezentace zatím na postupovém 4. místě. Zítra pokračujeme dalšími čtyřmi zápasy od 6:00 českého času.

.

(akt. 15. 11.) Česká reprezentace má za sebou další úspěšný den na světovém poháru. Lukáš Jelínek nastoupil k dohrávce své skupiny. Očividně mu již bylo lépe a vyhrál 4 zápasy. Na dohnání ztráty z prvního dne to bohužel nebylo, ale je to velký příslib pro soutěž týmů.

Skvělé výkony předvedl Jaroslav Lorenc, vyhrál pět ze sedmi zápasů, podařilo se mu celkově vyhrát velmi nabitou skupinu C a doplňuje Jana Macka v playoff pro 32 nejlepších.

Zítra se dohrávají základní skupiny žen a naše reprezentace má volno. Na dráhy se kluci vrátí ve čtvrtek na první zápasy v soutěži týmů.

.

(akt. 14. 11.) Další dva dny šampionátu přinesly mnoho zajímavých momentů. Jaroslav Lorenc nastoupil do svých úvodních zápasů a s bilancí 4 výher a 3 proher je zatím na postupovém 7. místě ve své skupině. V posledním zápase dne si navíc vyšlápl na nejlepšího hráče světa Jasona Belmonteho, kterého porazil o 40 bodů.

Lukáš Jelínek nastoupil také k úvodním zápasům své skupiny. S jednou výhrou je prozatím na 12. místě své skupiny, což je i tak obdivuhodný výkon vzhledem k tomu, že poslední 3 dny bojoval s otravou jídlem a ještě ráno se nevědělo, jestli vůbec zvládne nastoupit a soupeři proti němu hráli opravdu vysoké náhozy.

Marek Talpa bojoval dnes o postup až do posledního zápasu o postup do Top 32. Nakonec to bohužel těsně nevyšlo. Marek se však ve 4 hře blýskl třístovkou, která byla teprve druhá na celém mistrovství.

Dohrávku skupiny má za sebou také Jan Macek a to velmi úspěšnou. Kvalitními výkony se probojoval na 8 místo a postoupil do playoff pro 32 nejlepších. Gratulujeme!

Zítra nastoupí k dohrávce svých skupin od 7:30 českého času Lukáš Jelínek. O 3 hodiny později také Jaroslav Lorenc.

.

(akt. 13. 11.) První den Světového poháru je za námi. Jan Macek ve své skupině na úvod 4 zvítězil a 3 prohrál. To znamená dělené 4. místo po polovině odehraných zápasů. Poté nastoupil Marek Talpa, 3 výhry a 4 prohry dávají Markovi na 9. místě stále dobrou naději na postup.

Zítra přijdou na řadu naši leváci. Od 3:00 Českého času nastoupí Jaroslav Lorenc a od 5:30 Lukáš Jelínek.

.

Od 11. do 23. listopadu na na australském Sunshine Coast koná Světový pohár 2022 a nechybí na něm ani naše mužská reprezentace. V průběhu dvanácti dní se nejlepší světové výběry utkají v soutěžích jednotlivců a týmů.

Prvních 5 dnů bude věnovaných soutěži jednotlivců. Hráči byli nalosováni do čtyř skupin po 13 hráčích, ve kterých budou hrát systémem každý s každým. Vítěz zápasu získá 3 body do tabulky, za remízu získají oba jeden bod a za prohru žádný. 8 nejlepších hráčů z každé skupiny postoupí do playoff.

Zítra 12. 11. nastoupí ke své první polovině zápasů Jan Macek od 7:00 českého času a Marek Talpa od 10:00.

Oficiální stránky šampionátu naleznete zde.

Online scoring naleznete zde.

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/