Magazín Český bowling, 8. díl

Prosincový Český bowling na ČT4 v exkluzivních vysílacích časech

Už zde proběhla informace, že prosincový bowlingový speciál na ČT4 Sport "Český bowling" získal výjimečně příznivé vysílací časy. Premiéra tohoto dílu je zařazena v programové nabídce ČT4 na 27.12.2011 ve 14:45 hod. První repríza se vysílá 28.12. hned po půlnoci v 0:20 hod, pak znovu 28.12. v 7:05 hod. Třetí repríza je takřka silvestrovská, vysílá se v pátek 30.12. ve 13:30 hod a konečně čtvrtá repríza spadá už do roku 2012, a to konkrétně na sobotu 07.01.2012 od 11:25 hod. Vysílací časy premiéry a 4 repríz jsou pro bowling celkem luxusní, vybere si určitě každý.

Tento poslední díl televizního bowlingového speciálu Český bowling, který je vysílán již od ledna 2011 jako měsíčník s premiérou a 3mi až 4mi reprízami měsíčně na celoplošné ČT4 Sport, je pojat zcela netypicky. Jeho dramaturgie a obsah se naprosto odlišuje od Českých bowlingů, na které jsme si v průběhu roku 2011 zvykli. Díl je kompletně hotov, jde o provedení, které je zcela originální. Chceme tím nejen potěšit sportovní hráče bowlingu, ale naladit diváky na atmosféru vánoc a konce roku. Nebudeme nic prozrazovat předem, je to takové malé překvapení pro všechny. Přejeme pěknou zábavu a snad se bude i prosincový Český bowling líbit nejméně tak, jako po celý rok 2011.

Průměrná sledovanost Českého bowlingu v roce 2011 od ledna je více, než uspokojující. V průběhu celého roku 2011 se pohybovala v jednotlivých měsících mezi 45 a 128 tisíci diváky, plus navíc 3 až 8 tisíc přehrání každého dílu z archivu České televize, plus další přehrání ze serveru Vimeo, kde jsou České bowlingy rovněž umístěny. A to jsme se ještě museli ve dvou případech vyrovnávat s přesunem vysílání premiéry z důvodů na straně ČT4 (obvykle nějaký přímý přenos, ap.) na vysílací čas neuvedený v Programové nabídce. Celkově v roce 2011 náš pořad až dosud vidělo přes 300.000 unikátních diváků. Podle údajů České televize je míra spokojenosti s pořadem na hodnotě 9,4 ze škály 1 až 10, kde 10 je nejlepší hodnocení (hodnotí početný panel domácností ČT). Na internetových stránkách České televize je spokojenost s pořadem na úrovni cca 93%. Všechny tyto hodnoty autorský štáb potěšily a je to pro nás důkazem, že se podařilo vzbudit větší zájem o bowling jak sportovní, tak i zájmový. Jsme rádi, že naše mnohdy úmorná a ne právě jednoduchá práce se setkala s docela pěkným ohlasem. Za to chceme poděkovat všem divákům bez rozdílu a děkujeme i sportovním bowlerům, kteří nás docela bitelně podporovali. Mimochodem přišlo nám za celý rok 2011 přes 800 emailů týkajících se Českého bowlingu, a z toho bylo 6 negativních, 52 inspirujících (s různými návrhy co dělat, co zařazovat, co ne a podobně) a zbytek pochvalných. Moc za to děkujeme všem, tahle korespondence nás docela udržovala při práci na dalších a dalších dílech. Já osobně jsem na prakticky všech dílech po jejich dokončení a odevzdání viděl různé nedostatky a věci, co by mohly být jinak, lépe udělané a čas od času jsem tak propadal určité skepsi, zda to vůbec má nějaký smysl. Na konzultacích s ČT mne ale náš supervizor Karel Jonák (v ČT4 režisér sportovních přenosů, lyžování, hokejů včetně MS a mnoha dalších sportovních pořadů) vždy ujišťoval, že pochybování po dokončení je naprosto běžné, že zcela spokojena je se svým dílem jen velmi omezená a zcela specifická skupinka autorů/režisérů, a to ještě většinou neoprávněně. S televizemi v nějaké podobě spolupracuji nějakých 12 roků, v autorské a producentské poloze asi 4 roky, ale to pochybování po odevzdání díla se mne drží stále. Člověk se prostě učí celý život.......

Máme za sebou asi 40 odvysílaných Českých bowlingů v roce 2011, tedy asi 20 hodin celkem. Žádný jiný "malý sport" takovým odvysílaným časem na celoplošné ČT4 nedisponuje. To je docela příjemné konstatování pro nás a na druhou stranu je to fakt, který svědčí o tom, že i České televizi samotné se pořad líbí a stojí o něj. Jinak by nám tolik vysílacího času jednoduše neposkytla. Pro autorský tým je to příjemné, pro odvětví sportovního bowlingu se to jeví jako prospěšné. Povědomí o bowlingu a zejména sportovním bowlingu výrazně stouplo a tím se snad podařilo naplnit jeden z našich cílů. Věřím, že i sportovním hráčkám a hráčům se většina Českých bowlingů líbila. Soudím tak podle ohlasů. A za to moc děkuji, o bowling a jeho podporu zde jde především...

Za celý štáb přeji všem krásné Vánoční svátky a do celého roku 2012 mnoho zdraví, úspěchů osobních, pracovních, ale rozhodně i těch bowlingových.

Milan Soušek
autor a producent projektu Český bowling

Krátké zprávy

03.05.2024 v 07:50

Zveřejněn mazacím model a rozdělení do skupin pro Finále SBL.

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

Galerie

Trojek Ondřej
Xbowling club
Trojek Ondřej

Trojek Ondřej

Xbowling club

Vítěz 10. turnaje Prestige Tour 2023/24

Iwazawa Ema
JKM bowling
Iwazawa Ema

Iwazawa Ema

JKM bowling

Nejlepší žena, nejlepší hráčka kategorie P190, nejlepší juniorka - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Muránsky Daniel
Xbowling club
Muránsky Daniel

Muránsky Daniel

Xbowling club

Nejlepší hráč kategorie P165 - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Klepáček Adolf
bez klubové příslušnosti
Klepáček Adolf

Klepáček Adolf

bez klubové příslušnosti

Nejlepší senior - 10. turnaj Prestige Tour 2023/24

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/