Sestavuje se kalendář turnajů na 2022

Sestavení Termínového kalendáře bowlingových turnajů na rok 2022

Vážení organizátoři a pořadatelé bowlingových soutěží a turnajů. Oslovujeme Vás ke spolupráci se sestavením Termínového kalendáře na nový kalendářní rok 2022.

- Mimo nezbytných dokumentů pro sestavení kalendáře, zveřejňujeme též aktualizovanou Směrnici č. 5, která je podrobným návodem pro organizátory, nejen jak správně zasílat výsledky, ale i jaká platí pravidla pro zveřejňování.

- Směrnice oproti poslední aktualizaci z roku 2019 doznává několik změn a doplňků. Ve směrnici jsou nově doplněné informace v kategorizaci turnajů, především ohledně systému Baker, netradičních dvojic a jím podobných systémů, kdy dva a více hráčů hraje jednu hru společně – zavádíme novou kategorii D, kam mohou být zahrnuty jakékoliv bowlingové akce.

- Za poslední dva roky se výrazně doplnila a zlepšila identifikace účastníků turnajů. Díky tomu snižujeme „dvojáky“ a shodná jména v několika vizitkách sdružujeme do jedné. Neděje se to automaticky, proto když víte, že jméno vašeho účastníka turnaje se opakuje v několika variantách a vizitkách, napište nám.

Může se též stát pravý opak, že stejné jméno jiného hráče se objevuje v stejném městě nebo regionu a patří dvěma hráčům, napište nám o rozdělení a připište v tomto případě za jménem hráče identifikační, tj. registrační číslo zainteresovaného hráče.

- Přestože často upozorňujeme na časté chyby při zasílání komentářů a výsledků, připomínáme ty nejčastější, které ztěžují práci při zveřejňování. Mezi ně patří:

- v článcích o turnaji jsou smajlíky a jiné značky, které naše webové stránky nepřenáší a nezpracují je

- v jedné „excelovské“ buňce se jménem hráče jsou navíc uváděny údaje jako „jun, sen“ a jiné zkratky – tyto musí být uvedeny v separátním sloupci.

- fotografie nejsou v požadovaném formátu nebo mají jiné než minimálně požadované rozměry. Dále velmi často nejsou označeny alespoň pořadovými čísly (1, 2, 3 atd.) když je jich zasláno více. Není jasné, které foto je titulní a v jakém pořadí se mají zveřejnit

- Kalendář na webových stránkách ČBA pro rok 2022 je již doplněn Sportovně technickou komisí ČBA o termíny již známých Mistrovských a mezinárodních soutěží pro rok 2022.

- Vámi zaslané turnaje v „Organizátorské kartě“ budou zveřejněny v Termínovém kalendáři na webových stránkách ČBA do 20. 12. 2021. Další případné doplňování a hromadná aktualizace kalendáře pro 2. pololetí 2022 proběhne na přelomu května a června 2022.

V turnajové kartě u prvního termínu v roce 2022 nezapomeňte u turnajové série doplnit údaj, jestli série „pokračuje“ nebo „začíná“, aby se správně nastavila provázanost turnajů.

-Způsob pro zařazení do termínového kalendáře ČBA se oproti dřívějšku neliší, stačí zaslat požadované dokumenty zpět na adresu stk@czechbowling.cz. Mění se ale způsob zveřejňování turnajů, všechny zprávy z komerčních turnajů, včetně „áčkových“, budou společně zveřejňovány na „modrých“ stránkách webu ČBA.

Základní instrukce pro bezproblémovou spolupráci:

Vyplněnou „organizátorskou kartu“, zašle organizátor zašlete STK nejpozději do 20. 12. 2021 na emailovou adresu: stk@czechbowling.cz.

O turnajích doplněných do Termínového kalendáře budeme zainteresované pořadatele zpětně informovat a budeme též informovat o zadání turnajů též veřejnost na webových stránkách.

Děkujeme za spolupráci

Předseda STK, Beran Jiří a administrátor webu Marval Jiří

Přílohy

Dnes se hraje

MČR jednotlivců a dvojic 2024
Bowland Olomouc
MČR jednotlivců a dvojic 2024
Bowland Olomouc
MČR jednotlivců a dvojic 2024
Bowland Olomouc
MČR jednotlivců a dvojic 2024
Bowland Olomouc

Krátké zprávy

22.04.2024 v 19:35

Do článku o Mistrovství České republiky juniorů přidány časový harmonogram a rozdělení do rund.

02.04.2024 v 22:54

Otevřeny obsazovačky pro juniorské MČR 2024.

30.03.2024 v 23:36

Tým chlapců získal na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže týmů.

28.03.2024 v 19:55

Zuzana Kvasničková a Ema Iwazawa vybojovaly na ME juniorů stříbrné medaile ze soutěže dvojic.

18.03.2024 v 21:10

V úterý 19.3. po 20.oo hod. bude otevřena obsazovačka na dubnový turnaj PRESTIGE.

Galerie

Vrážel Jiří st.
SKBC Račice
Vrážel Jiří st.

Vrážel Jiří st.

SKBC Račice

Bodovací žebříček, nejlepší hráč + nej.hráč P190, březen 2024

Zvěřinová Lenka
bez klubové příslušnosti
Zvěřinová Lenka

Zvěřinová Lenka

bez klubové příslušnosti

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka + nej.hráčka P190, březen 2024

Šalkovič Michal
Xbowling club
Šalkovič Michal

Šalkovič Michal

Xbowling club

Bodovací žebříček, nejlepší hráč P165 - březen 2024

Suchánková Miloslava
Veteráni MŠSF
Suchánková Miloslava

Suchánková Miloslava

Veteráni MŠSF

Bodovací žebříček, nejlepší hráčka P165 - březen 2024

Partneři České bowlingové asociace
  • ETBF
  • International Bowling Federation
  • Česká unie sportu
  • ČOV
  • Best Bowling
  • Bowland
  • Bowling Zone
  • Bowling Brno
  • Xbowling
  • Storm
  • ProBowling
  • Kegel
  • UK FTVS
  • Praha
  • Národní sportovní agentura
  • Silvernite/
  • JMP - studio zdravého spaní/